Vijesti 28. Listopad 2017.

Žena godine, vatrogas(h)kinja Jasmina Kadija

Ovogodišnja Elle Style Awards Nagrada za ženu godine (powered by Jana) otišla je u ruke Jasmine Kadije, prve zagrebačke profesionalne vatrogaske.
Jasmina Kadija jedina je žena među 360 muškaraca u JVP Grada Zagreba u koju je primljena kao najbolja u konkurenciji 260 muških kandidata. Pet njezinih kolega pojavilo se na pozornici u trenutku kada je primala nagradu i uručili su joj prikladan poklon – vatrogasnu kacigu s cvjetićima, dok Jasmina nije skrivala zadovoljstvo i osmijeh s lica.
“Jako sam sretna zbog ove nagrade, iako je nisam očekivala jer samo radim ono što volim”, rekla je Jasmina po primitku nagrade.
Unatoč tome što ima tri diplome, jednu s Fakulteta arhitekture u Zagrebu i dvije sa Visoke škole za sigurnost, nakon godina djelovanja kao dobrovoljni vatrogasac u matičnom društvu DVD Sesvetski Kraljevac, gdje je zapovjednica postrojbe, njezin znatiželjni duh potaknuo ju je da, nakon gotovo devet godina rada u arhitektonskoj struci, da na poslu da otkaz te izađe iz zatvorenog uredskog prostora i zaposli se kao profesionalni vatrogasac.
Jasmina je bila adrenalinski turistički vodič, suvozačica na reliju, bavila se speleologijom, trčala polumaratone, idejna je začetnica utrke stepenicama na vrh Zagrepčanke, no od sedamnaeste godine, kad je prvi put s dečkima bila u akciji, zaljubila se u posao vatrogasca kojem se posvetila punim srcem te iz štikli veselo uskočila u čizme i postala ravnopravan partner svojim kolegama.

DR

Najnovije objave: " Vijesti"

Prikaži sve