Vijesti 23. Kolovoz 2022.

VZGZ sklopila Ugovor o bespovratnim sredstvima iz Fonda solidarnosti EU vrijedan 9.670.085,76 kuna

Vatrogasna zajednica Grada Zagreba sklopila je Ugovor o bespovratnim sredstvima iz Fonda solidarnosti EU vrijedan 9.670.085,76 kuna. Uspješnom prijavom na Poziv Ministarstva unutarnjih poslova pod nazivom „Financiranje službi spašavanja za potrebe stanovništva nastalih kao posljedica serije potresa počevši od 28. prosinca 2020. godine na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije, Zagrebačke županije, Sisačko-moslavačke županije, Karlovačke županije, Varaždinske županije, Međimurske županije, Brodsko-posavske županije, Koprivničko-križevačke županije i Bjelovarsko-bilogorske županije ”, VZGZ je osigurala bespovratna sredstva za provedbu projekta.

Operacijom „Vatrogasna zajednica Grada Zagreba – nadoknada troškova aktivnosti nastalih zbog operativnog djelovanja i nadoknada oštećene i uništene opreme nakon serije potresa počevši od 28. prosinca 2020. godine na području Grada Zagreba i Sisačko- moslavačke županije“ financirat će se naknade za troškove intervencija i osiguranja, nabava nove opreme i alata za spašavanje, osobne zaštitne vatrogasne opreme, mobilne i prijenosne radio veze, opreme za spašavanje iz dubina i sa visina kao i nadoknada troška za uklanjanje i otpremanje uništene i rashodovane opreme te troška upravljanja projektom i administracija.

Serija potresa počevši od 28. prosinca 2020. godine prouzročila je velike materijalne štete u Sisačko-moslavačkoj županiji, Gradu Zagrebu i ostalim obližnjim županijama, a 603 dobrovoljnih vatrogasaca VZGZ-a odradili su 1736 intervencija, 87 osiguranja i utrošili više od 14.000 sati rada.

Oprema nabavljena iz projekta uvelike će koristit operativnim vatrogascima Zagreba kako bi i dalje svoju zadaću obavljali profesionalno i savjesno te bili na usluzi lokalnoj zajednici i šire.

Najnovije objave: " Vijesti"

Prikaži sve