Intervencije Vijesti 30. Travanj 2014.

Vježba SUR Blato 2014.

Na vježbi, koju je organizirao Ured za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba, sudjelovalo je 250 pripadnika hitnih službi iz Specijalističkih postrojbi civilne zaštite za izvlačenje iz ruševina, Vatrogasne zajednice i Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba, Ureda za upravljanje u hitnim situacijama, vodiči potražnih pasa, HGSS Zagreb, Hrvatski zavod za radiološku i nuklearnu sigurnost, Zagrebački speleološki savez, Crvenog križa, Hitne pomoći, Radioamateri, Policijske uprave zagrebačke i protueksplozijski odjel MUP-a.

Tema vježbe bila je simuliranje stanja nakon katastrofalnog potresa kroz djelovanje specijaliziranih snaga za spašavanje iz ruševina te uz pomoć djelovanja drugih snaga zaštite i spašavanja. Glavni cilj vježbe bio je provjeriti koordinaciju linija zapovijedanja i službi na terenu, kao i provjeriti alternativan način uspostave komunikacije u slučajevima kada je ostvarivanje veze primarnim načinom nemoguće.

Na vježbi su se istovremeno odvijale intervencije spašavanja iz ruševina, pronalazak sumnjivih tvari, prezentacija speleoloških tehnika kretanja po špiljama uz savladavanje uskih vertikalnih prostora.

DR

Najnovije objave: " Intervencije,Vijesti"

Prikaži sve