Natjecanja Vijesti 17. Srpanj 2017.

Veliki uspjeh žena DVD-a Kašina

Međunarodna zajednica vatrogasnih i spasilačkih službi od 1961. godine organizira međunarodna vatrogasna natjecanja, popularne vatrogasne olimpijade. Vatrogasne olimpijade su mjesto gdje vatrogasne reprezentacije država pokazuju svoja znanja i umijeća i tako šire humanu poruku koju nosi vatrogasni poziv. Nastup na vatrogasnoj olimpijadi je iznimna čast za svakog natjecatelja. Hrvatsko vatrogastvo sudjeluje na vatrogasnim olimpijadama od 1961. godine. Ugled našeg vatrogastva branili su mnogi natjecatelji i postignuti su značajni rezultati. Posebno priznanje za hrvatsko vatrogastvo je bilo održavanje dviju vatrogasnih olimpijada na području Hrvatske, 1966. godine u Karlovcu i 2005. godine u Varaždinu.

U srijedu, 12. srpnja, službeno je otvoreno natjecanje koje je za mlade održano u četvrtak, 13. srpnja, dok je za odrasle održano u petak i subotu, 14. i 15. srpnja. U subotu navečer svečano je zatvorena olimpijada. Hrvatsku vatrogasnu zajednicu ove godine predstavljalo je 13 natjecateljskih odjeljenja odraslih i 3 natjecateljska odjeljenja vatrogasne mladeži.

Povijesno najbolji rezultat od ekipa koje su predstavljale na olimpijadi Vatrogasnu zajednicu Grada Zagreba, ostvarila je ekipa DVD-a Kašina osvojivši u kategoriji žene A treće mjesto i brončanu medalju. Predsjednik DVD-a Stjepan Kenfelja nakon ovog uspjeha rekao je kako nakon ljetnog opuštanja i odmora već na jesen započinju pripreme za vatrogasnu olimpijadu koja će se za četiri godine održati u susjednoj Sloveniji. Koristimo priliku da još jednom čestitamo djevojkama DVD-a Kašina na čelu sa voditeljem Danijelom Kenfeljom na ovom velikom uspjehu.

DR

Najnovije objave: " Natjecanja,Vijesti"

Prikaži sve