Vijesti 17. Srpanj 2018.

Vatrogasci za vatrene

Dan nakon nastupa u finalu Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji, kojim prilikom je Hrvatska nogometna reprezentacija osvojila srebrnu medalju, u ponedjeljak, 16. srpnja, u Zagrebu je organiziran veličanstven doček vatrenih.

Zagrebački vatrogasci bili su uključeni u vatrogasno osiguranje dočeka, koje su organizirali Grad Zagreb i Hrvatski nogometni savez. Na dočeku, koji je bio organiziran na Trgu bana Josipa Jelačića u središtu Zagreba, kao i pokrajnim ulicama, okupilo se preko pola milijuna navijača. Uz JVP Grada Zagreba u osiguranju su sudjelovali DVD-i Gračani, Jarun, Kustošija, Čestine i Zagreb.

Osim samog osiguranja, vatrogasci su cisternama dopremali pitku vodu za osvježenje navijača, koji su se od ranog jutra okupili u središtu grada. Iz zračne luke, u koju je zrakoplov s reprezentacijom sletio oko 15 sati, kolona se kroz špalir navijača uputila velikogoričkom cestom prema gradu, a među prvima su im dobrodošlicu poželjeli vatrogasci DVD-a Hrašće, Lipnica, Mala Mlaka i Odra. Putem prema središtu, koji je brzinom koraka potrajao više od 6 sati, vatreni su kratki predah pronašli u sjedištu JVP Grada Zagreba u Savskoj ulici. Vatrene su pozdravili vatreni dečki – zagrebački vatrogasci koji su reprezentaciji tom prigodom darovali posebnu nogometnu loptu.

Kao i svaki put do sada, zagrebački vatrogasci svoj su dio posla u osiguranju ove najveće manifestacije održane u Zagrebu odradili besprijekorno.

DR

Najnovije objave: " Vijesti"

Prikaži sve