Vijesti 04. Srpanj 2016.

Vatrogasci prijatelji životinja

Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba, zajedno s Vatrogasnom zajednicom Grada Zagreba i HVZ-om, sudjeluje u ljetnoj kampanji “Obitelj na more, a pas na ulicu?” Već tradicionalnu kampanju je pokrenula udruga Prijatelji životinja pod sloganom “Ugasimo neodgovornost”.

Primarna vatrogasna djelatnost odnosi se na spašavanje ljudskih života, no kada ne postoji značajan rizik, vatrogasci sudjeluju i u spašavanju kućnih ljubimaca, domaćih i divljih životinja. Preventivom, odnosno sudjelovanjem u kampanji, vatrogasci žele ukazati na neodgovorno ponašanje pojedinaca zbog kojih životinje budu napuštene, izložene opasnostima poput automobila, gladi, dehidracije itd…

Predstavljanje kampanje održalo se 29. lipnja u Zagrebu (Cvjetni trg), a kampanju je otvorio gradonačelnik Milan Bandić. Snimanje za kampanju održano je u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Zagreba s pripadnicima iste, kao i napuštenim psima koji se trenutno nalaze u Skloništu za nezbrinute životinje, u Dumovcu. Jumbo plakati pod sloganom “Ugasimo neodgovornost” diljem Hrvatske skrenuti će pozornost građana na okrutnosti koje su dio stvarnosti, poput napuštanja i zanemarivanja životinja.

Tekst: Nataša Vukčinić

Najnovije objave: " Vijesti"

Prikaži sve