Vijesti 30. Kolovoz 2021.

Tužna obljetnica

Na današnji dan obilježava se 14. godišnjica kornatske tragedije u kojoj je 30. kolovoza u gašenje požara poginulo dvanaest vatrogasaca iz JVP Šibenik, te DVD-a Vodica i Tisnog.

Od trinaest vatrogasaca koji su toga dana helikopterom poslani da ugase požar na Velikom Kornatu jedini je preživio tada 23-godiąnji Frane Lučić iz Tisnog na Murteru. Na mjestu događaja smrtno su stradala šestorica vatrogasaca: Dino Klarić, Ivica Crvelin, Ivan Marinović, Marko Stančić, Gabrijel Skočić i Hrvoje Strikoman.

Preostala sedmorica zadobila su teške opekline po tijelu. Njih petorica prebačena su u Zagreb: Tomislav Crvelin, Ante Crvelin, Josip Lučić, Karlo Ševerdija i Marinko Knežević, no ondje su ubrzo preminuli.

U Kliničkoj bolnici Split preminuo je Ante Juričev-Mikulin, a iz iste je bolnice nakon dugog oporavka pušten jedini preživjeli Frane Lučić.

Svi Hrvatski vatrogasci na današnji dan točno u 15,25 sati prisječaju se svojih stradalih kolega. U istom su trenutku upaljene sirene na vatrogasnim vozilima u svim vatrogasnim postrojbama u trajanju 60 sekundi. Za to vrijeme postrojeni vatrogasci odali su počast uz upaljene svijeće te su pročitana imena heroja sa Kornata.

Najnovije objave: " Vijesti"

Prikaži sve