Vijesti 05. Svibanj 2014.

Sveti Florijan

Povodom svog dana, zagrebački vatrogasci okupili su se u nedjelju, 4. svibnja, predvečer tradicionalno u Gornjogradskoj crkvi Svetog Marka. Misno slavlje povodom zaštitnika vatrogasaca predvodio je kapelan Policijske uprave Zagrebačke, velečasni Drago Marin Kozić, i sam dobrovoljni vatrogasac. Uz brojne predstavnike vatrogasnih društava članica VZ Grada Zagreba, te JVP Grada Zagreba i dužnosnike zajednice, na svetoj misi bili su nazočni gradonačelnik Grada Zagreba, Milan Bandić, sa suradnicima, kao i saborska zastupnica Marijana Petir. Potrebno je istaknuti da su gđica. Petir i g. Bandić oboje također dobrovoljni vatrogasci.

Nakon misnog slavlja, vatrogasci su se uputili u obližnju palaču Dverce, gdje ih je primio gradonačelnik. Nakon prigodnih govora gradonačelnika Bandića i predsjednika VZGZ, Zlatka Križanića, predstavnicima najuspješnijih društava Zajednica uručeni su za to predviđeni pehari. Temeljem kriterija za ocjenjivanje rada društava za proteklu godinu, najuspješnijim društvima proglašeni su DVD-i Hraće, Dragonožec i Dankovec.

Navedena događanja bila su prigoda za prvo javno predstavljanje novoustrojene počasne postrojbe VZ Grada Zagreba, u posebno dizajniranim odorama.

DR

Najnovije objave: " Vijesti"

Prikaži sve