Vijesti 07. Prosinac 2019.

Susret veterana VZ Grada Zagreba

Dvanaesti susret vatrogasnih veterana održan je na dan Sv. Nikole, u petak 6. prosinca 2019. godine. Susret je održan u restoranu Tagliata, uz kompleks Zagrebačkih otpadnih voda u Čulinećkoj cesti, u organizaciji Povjerenstva za odlikovanja i priznanja Vatrogasne Zajednice. Na ovogodišnjem susretu skupilo se dvjestotinjak veterana, a uz vodstvo VZ predsjednika g. Zlatka Križanića, zapovjednika g. Javora Lozara i tajnika g. Damira Vlahovića, te članove Upravnog odbora, predstavnika JVP Zagreb g. Marija Fabijanića, nazočni su bili predsjednik Skupštine Grada Zagreba g. Drago Prgomet te izaslanik gradonačelnika Grada Zagreba g. Mladen Jurin.

Prilikom otvaranja susreta nazočnima su se prigodnim riječima obratili, najprije domaćin predsjednik Zlatko Križanić, a zatim visoki gosti g. Prgomet i g. Jurin. Predsjednik Križanić iskoristio je prigodu i zahvalio predsjedniku gradske skupštine g. Prgometu, koji je od svog dolaska na čelno mjesto pokazao interes za vatrogasnu organizaciju. G. Križanić također je zahvalio predsjedniku Prgometu i gradonačelniku Bandiću, koji su prihvatili pokroviteljstvo proslave 150 godina DVD-a Zagreb i 110 godina JVP Zagreb, visokih jubileja koji će zagrebački vatrogasci obilježiti sljedeće godine. U svom obraćanju g. Prgomet istaknuo je kako je Grad Zagreb u proračunu osigurao sredstva za nabavku novih 60-metarskih autoljestvi. Gospodin Jurin u svom obraćanju istaknuo je posebice humani karakter vatrogasnog poziva te na tom humanom radu pomažući ljudima još jednom zahvalio vatrogascima veteranima na proteklim godinama službe.

Šestero veterana koji su ispunili postavljene uvjete iz pravilnika, a prema prijedlogu matičnih vatrogasnih društava te odobrenju Povjerenstva za priznanja i odlikovanja Zajednice, primilo je posebno priznanje i plaketu. Dobitnici priznanja ove godine su: Josip Pavlek iz DVD-a Jarun, Drago Šarkanj iz DVD-a Kašina, Pavao Matak iz DVD-a Odranski Obrež, Ivan Švelić iz DVD-a Šašinovec i Vinko Mioč iz DVD-a Zagreb. Nakon zajedničke svečane večere, veterani su se zabavili uz glazbu, a organizirano je malo natjecanje plesnih parova i pjevača. Prema izboru ocjenjivačkog suda, najbolji plesni par bili su Dubravko i Vesna Bukovac iz DVD-a Gračani, dok je najbolji pjevač bio Željko Basta iz DVD-a Hrašće. Svi veterani nazočni na susretu primili su prigodne poklone, a prijavljeni kandidati za svoje nastupe primili su posebne nagrade koje je za tu namjenu pripremilo Povjerenstvo. Ovim putem posebno ističemo gospodina Mataka, jednog od dobitnika ovogodišnjeg priznanja, koji je u svojoj 90-toj godini ponovno nastupio na natjecanju pjevača. Nakon veselice koja je potrajala do duboko u noć, naši veterani razišli su se uz dogovor: Vidimo se ponovno iduće godine!

DR

Najnovije objave: " Vijesti"

Prikaži sve