Vijesti 29. Srpanj 2016.

Suradnja zagrebačkih vatrogasaca

Navedene posjete operativnih članova DVD-a pripadajućim vatrogasnim postajama organizirane su radi podizanja zajedničke operativne spremnosti jedinstvenog zagrebačkog vatrogastva. Tijekom obilaska postaja, dobrovoljci su se upoznali sa organizacijom i načinom djelovanja kolega profesionalaca.

Tijek same posjete proveden je po sljedećim temama:

  1. Uvod i dobrodošlica
  2. Način rada u postaji
  3. Vozila i oprema
  4. Zajednička vježba

Prilikom uvoda, voditelj postaje upoznao je kolege sa poviješću postrojbe i same postaje, brojem godišnjih intervencija uz naglasak na suradnju sa DVD-ima, kao i specifičnostima pojedine postaje (servisi, radionice i sl.).
Vezano uz način rada, DVD-ovci su se upoznali sa područjem djelovanja, ulazima i izlazima iz objekta i kruga postaje, rasporedom prostorija postaje. Kolege su upoznati sa posebnostima dnevne i noćne službe, dužnostima pojedinaca, rasporedom po vozilima, načinom dojave i postupanjem nakon iste, karticama vodiča i korištenjem istih, a izvedena je i pokazna vježba oblačenja i izlaska iz postaje.
Posjetitelji su upoznati sa rasporedom vozila u garažama te je pokazan rad sa opremom kojom raspolaže vatrogasna postaja. Tom prilikom demonstriran je rad sa specifičnom opremom, kao i rad sa opremom na vozilima: pumpama, monitorima, ljestvama, platformama isl. Izvršen je prikaz rada sa prijenosnim ljestvama, kao i specijalnom opremom: ronioci, ruševine, visine, dubine, akcidenti, radovi na vodi i dr. Na kraju posjete izvedena je zajednička mokra vježba sa vatrogasnim vozilom.

DR

Najnovije objave: " Vijesti"

Prikaži sve