Vijesti 04. Svibanj 2017.

Seminar u JVP Zagreb

U organizaciji Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba i Vatrogasne zajednice Grada Zagreba, 1. travnja 2017. godine, u prostorima Vatrogasne postaje Centar održan je stručni seminar “Sigurnost u unutarnjoj navali”.

Kroz 5 radnih točaka, učesnicima seminara prezentirane su opasnosti, problemi, te moguća rješenja koja se javljaju pri taktičkom nastupu unutarnje navale, a sve kroz rad djelatnika JVP Grada Zagreba. Radne točke su koncipirane prema sljedećoj ideji:

  1. privikavanje svih operativnih djelatnika postrojbe na rad sa izolacijskim aparatima kroz prolazak poligona u vatrogasnim postajama
  2. snalaženje u prostoru, kretanje i povratak po cijevnoj pruzi u uvjetima nulte vidljivosti
  3. kretanje i snalaženje u prostoru ispunjenom preprekama, ladicama i kablovima u uvjetima nulte vidljivosti, te korištenje dodatnih alata za prolazak i spašavanje iz istih
  4. metode i postupci spašavanja unesrećenih korištenjem dodatne opreme (dodatni izolacijski aparat)
  5. korištenje dodatne opreme za spašavanje i samospašavanje

Seminaru je prisustvovalo 18 profesionalnih vatrogasnih postrojbi iz Republike Hrvatske, te 4 dobrovoljna vatrogasna društva, što je ukupno činilo 54 polaznika. Uz polaznike seminaru je prisustvovao i velik broj gostiju i pokrovitelja, kao i predsjednik VZ Grada Zagreba Zlatko Križanić.

JVP Zagreb

Najnovije objave: " Vijesti"

Prikaži sve