Vijesti 01. Siječanj 2019.

Predsjednica 2019. dočekala s vatrogascima

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović Novu je godinu dočekala u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Zagreba, a prethodno je posjetila i zagrebačku policiju gdje je građanima čestitala Novu godinu.

Nakon posjeta policiji, predsjednica se uputila u Javnu vatrogasnu postrojbu Grada Zagreba, gdje je s dežurnim vatrogascima popila novogodišnji šampanjac i čestitala Novu godinu. Vatrogasci su predsjednici prezentirali svoj radni dan i izlaske na intervencije, vatrogasnu opremu i vozila, a ona im je donijela svoju domaću francusku salatu i predsjedničku tortu. Domaćini predsjednici bili su predsjednik VZ Grada Zagreba Zlatko Križanić, zapovjednik VZGZ Javor Lozar i zapovjednik JVP Siniša Jembrih.

Kratko nakon ponoći, vatrogasci su se družili s predsjednicom, međutim, ubrzo su stigli pozivi za intervencije. Zapovjednik zagrebačkih vatrogasaca, Siniša Jembrih, objasnio je da je to uobičajeno u novogodišnjoj noći, kada vatrogasci većinom provode vrijeme radeći na putu za intervencije ili gaseći požare.

DR
Izvor: VL

Najnovije objave: " Vijesti"

Prikaži sve