Vijesti 06. Srpanj 2019.

Posjet vatrogascima Grada Zagreba

U petak, 5. srpnja, vatrogasci Grada Zagreba, na vlastiti zahtjev, posjetio je predsjednik Gradske Skupštine g. Drago Prgomet. Posjet je započeo u sjedištu VZ Grada Zagreba gdje su g. Prgometa dočekali dužnosnici Zajednice: predsjednik Zlatko Križanić, zamjenik predsjednika Neno Gložinić, zapovjednik Javor Lozar, tajnik Damir Vlahović i član UO Vinko Mioč te zamjenik zapovjednika JVP Zagreb Ivica Lonjak i zapovjednik VP Centar Kristijan Tomašek. Vodstvo zajednice upoznalo je predsjednika Gradske Skupštine s ustrojem te osnovnim podacima o vatrogastvu Grada Zagreba. Predsjednik Križanić tom je prilikom posebno istaknuo jedinstvo profesionalnih i dobrovoljnih vatrogasaca Zagreba, koji su potpuno jednako obučeni i opremljeni te rame uz rame sudjeluju u ponekad vrlo velikim i zahtjevnim intervencijama.
Nakon razgovora u Zajednici, svi zajedno otišli su u sjedište JVP Grada Zagreba u vatrogasnoj postaji Centar. Budući da je zapovjednik JVP g. Siniša Jembrih bio službeno odsutan, gosta su dočekali zapovjednici smjena i postaja JVP Zagreb. Kroz kratku prezentaciju te obilazak vatrogasne garaže, operativnog centra, servisa izolacijskih aparata i vježbališta, domaćini su gosta upoznali sa radom postrojbe. Gospodina Prgometa zanimala su iskustva o percepciji građana prema vatrogascima, koja je u principu vrlo pozitivna, kako su potvrdili zagrebački vatrogasci.
Na posljetku su domaćini svog gosta odveli u posjetu najvećem zagrebačkom vatrogasnom društvu DVD-u Hraće. Nakon obilaska vatrogasnog doma u Hraću je organiziran zajednički ručak, tijekom kojeg su vatrogasci upoznali g. Prgometa sa problematikom iz svog svakodnevnog rada, te na koji bi se način mogla unaprijediti ova služba i tako još više povećati učinkovitost u zaštiti od požara stanovnika glavnog grada.
Gospoda Prgomet i Križanić razmijenili su prigodne simbolične poklone uz zaključak o unapređenju započete suradnje. Na taj način završilo je ugodno druženje koje je potrajalo čak četiri sata, a koje je za tu prigodu od svojih redovitih obveza za posjet vatrogascima odvojio prvi čovjek Skupštine Grada Zagreba.

DR

Najnovije objave: " Vijesti"

Prikaži sve