Vijesti 03. Studeni 2023.

Podjela opreme dobivene iz EU Fondova

Poštovane kolegice i kolege vatrogasci u dobrovoljnim vatrogasnim društvima i Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Zagreba, dragi prijatelji i štovatelji vatrogastva, čast mi je i zadovoljstvo obratiti se svima vama kao zamjenik predsjednika Vatrogasne zajednice Grada Zagreba.

U obraćanju ću se osvrnuti na svečanost podjele opreme dobivene iz EU Fondova, koja je održana dana 12. listopada 2023. godine kod domaćina DVD-a Sesvete.

Projekt je bio zahtjevan i vrlo izazovan za našu Zajednicu. Slijedom navedenog, kao voditelj projekta za dobivanje sredstava iz EU fondova, na čelu s predsjednikom povjerenstva g. Hrvojem Mamićem, započela je realizacija EU projekta. Zahvaljujući vrlo sposobnim i vrijednim članovima povjerenstva, velikom angažmanu zamjenika zapovjednika za dobrovoljno vatrogastvo Grada Zagreba g. Drage Ruge i stručne službe Zajednice isti smo priveli kraju.

Kroz niz dokumentacija, provjera i svih ostalih opsežnih radnji koje su bile na zahtjevnoj razini za provedbu natječaja te komunikacije oko kvalitete opreme, kao zamjenik predsjednika VZGZ-a dana 23. kolovoza 2022. godine, uz nazočnost zamjenika zapovjednika za dobrovoljno vatrogastvo Grada Zagreba g. Drage Ruge i člana Upravnog odbora Zajednice g. Krešimira Kompesaka, u prostorima MUP-a RH potpisao Ugovor o bespovratnim sredstvima iz Fonda solidarnosti EU.

Smatram da je ovim projektom Zajednica ušla ukorak s modernijim i suvremenijem vatrogastvom EU i dakako da se entuzijazam u rukovodstvu i stručnoj službi naše Zajednice podigao na još višu razinu. Ovim projektom dobivena je potvrda da naša Zajednica može zasigurno nadalje odrađivati zadaće koje će pred nju biti stavljene.

Nakon višemjesečnog čekanja nadzora opreme od strane MUP-a RH, dočekali smo i dan podjele iste. Važno je spomenuti da je ulogu domaćina preuzeo predsjednik DVD-a Sesvete i član Upravnog odbora Zajednice g. Matija Ruga, te pritom opravdao ukazano povjerenje.

Ovim putem zahvaljujem se na angažmanu domaćina i na odličnoj organizaciji koja je bila na najvišoj razini koju dobrovoljni vatrogasci mogu dati. Kao voditelj projekta krenuo sam u pregovore s Vladom i HVZ-om o danu dodjele opreme iz EU fondova i dogovoru o prisutnosti visokih uzvanika.

Uz visoku delegaciju Vlade Republike Hrvatske i Sabora, potpredsjednika Vlade i ministra branitelja g. Tome Medveda, potpredsjednika Sabora i predsjednika Predsjedništva Hrvatske vatrogasne Zajednice g. Ante Sanadera, glavnog vatrogasnog zapovjednika i državnog tajnika g. Slavka Tucakovića, saborskog zastupnika g. Ante Deura i niz drugih visokih uzvanika, kao što su članovi Upravnog odbora, Nadzornog odbora, predsjednici povjerenstava, članovi stručne službe, te Počasna postrojba Vatrogasne zajednice Grada Zagreba i naravno uz nazočnost naših dobrovoljaca, te uz medijsku popraćenost, oprema je dodijeljena ponajprije dobrovoljnim vatrogasnim društvima koja se nisu samostalno prijavila na projekt EU Fonda.

Zajednica će i nadalje dijeliti nabavljenu opremu dobrovoljnim vatrogasnim društvima koja će imati potrebe za istom, jer je nabavljena za sva društva kojima nedostaje za daljnje djelovanje.

Zahvaljujem se svima vama koji ste me podržali u prvim danima kada je trebalo donijeti odluku i potpisati nešto što nam je svima bila nepoznanica, a sve u vjeri za bolje i modernije dobrovoljno vatrogastvo Grada Zagreba.

Hvala vam na iskrenoj podršci u provođenju projekta, pri čemu sam stekao dojam da u našim redovima imamo zaista vrlo kvalitetne i stručne vatrogasce kao i zaposlenike VZGZ, za rješavanje bilo koje zadaće.

Srećko Bahlen

Zamjenik predsjednika Vatrogasne zajednice Grada Zagreba

Galerija

Najnovije objave: " Vijesti"

Prikaži sve