Vijesti 27. Svibanj 2024.

Obilježavanje Dana Vatrogastva Grada Zagreba, 10 godina djelovanja Počasne postrojbe VZGZ-a i 80 godina rada DVD-a Hrašće

Dana 25. svibnja pod pokroviteljstvom Vatrogasne zajednice Grada Zagreba održana je svečana proslava i veliki mimohod vatrogasaca i vozila povodom obilježavanja Dana vatrogastva Grada Zagreba, 10 godina rada i djelovanja Počasne postrojbe Vatrogasne zajednice Grada Zagreba i proslave 80 godina rada i djelovanja DVD-a Hrašće.

Svečani mimohod predvodio je zamjenik zapovjednika za dobrovoljno vatrogastvo Grada Zagreba gospodin Drago Ruga.

Prigodnim govorom sveprisutnima se obratio predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Zagreba gospodin Srećko Bahlen koji se zahvalio pripadnicima Počasne postrojbe VZGZ na trudu i angažmanu te im čestitao 10 godina uspješnog djelovanja.

Osvrnuo se na kvalitetu odrađivanja Počasne postrojbe na preko 400 raznih događanja. Također, čestitao je članicama i članovima DVD-a Hrašće visoku obljetnicu te im zahvalio na doprinosu kojeg pružaju svojoj lokalnoj zajednici, ali i kompletnom zagrebačkom vatrogastvu.

Predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Zagreba izrazio je veliko zadovoljstvo brojem pripadnika ostalih dobrovoljnih vatrogasnih društava koji su se odazvali ovoj proslavi.

Prisutnima su se također obratili i predsjednik DVD-a Hrašće i počasni predsjednik VZGZ-a gospodin Zlatko Križanić, glavni vatrogasni zapovjednik gospodin Slavko Tucaković te za kraj ministar financija i potpredsjednik Vlade RH gospodin Marko Primorac koji je pohvalio rad i zalaganje Vatrogasne zajednice Grada Zagreba u cjelini nazvavši je perjanicom vatrogastva u Republici Hrvatskoj.

Svečanom mimohodu u Hrašću prisustvovalo je preko 500 vatrogasaca koji su prodefilirali glavnom ulicom i na taj način pokazali brojnost i snagu zagrebačkog vatrogastva.

Svečanost su dodatno uljepšale Zagrebačke mažoretkinje te brojni gosti koji su pristigli izvan Zagreba.

Najnovije objave: " Vijesti"

Prikaži sve