Vijesti 28. Prosinac 2020.

Novo vozilo JVP Zagreb

Dana 28. prosinca u službu je stavljeno novo vozilo Magirus M42L-AS najviša zglobna auto ljestva na svijetu sa radnom visinom spašavanja od 42 metra koja predstavlja optimalno rješenje između visine spašavanja i gabarita vozila i prometnica.

Samo vozilo krasi uobičajena visina i dobre vozne karakteristike kao i košara za spašavanje nosivosti 500 kilograma opremljenom kamerom i daljinski upravljanim bacačem vode od 2500 litara/min, poluautomatskim načinom rada (pamćenje točaka i automatska udaljenost od objekta) i mnogom drugom opremom.

Nabavljeni su i uređaji i alati za spašavanje poput 4 seta najnovijih hidrauličkih baterijskih uređaja za spašavanje, baterijski nadtlačni ventilator, zračni jastuci za podizanje tereta, uskočni zračni jastuk i ostala oprema za vatrogasce među kojim se posebno ističu baterijske svjetiljke za vatrogasce u Ex izvedbi (100 komada).

Ova godina je za ZG vatrogasce bila izuzetno radna, odradili su 8250 intervencija što je tri puta više od prosječne godine. Možda najvidljiviji dio njihovog rada je bio kod potresa kad su u prvim satima nakon potresa spasili 16 osoba dok su sljedećih par mjeseci odradili preko 5500 intervencija. Uklonili su tako 4500 dimnjaka i 1300 dijelova zgrada upravo s ovakvim vozilima.

Vatrogasci se i ovim putem zahvaljuju Gradu Zagrebu i Uredu za upravljanje u hitnim situacijama na ustupljenoj opremi.

Najnovije objave: " Vijesti"

Prikaži sve