Vijesti 20. Listopad 2014.

Natjecanje ZSIV 2014.

Navedeno natjecanje predviđeno je isključivo za operativne članove zagrebačkih vatrogasnih društava. Svaki vatrogasac da bi sudjelovao sa svojom ekipom na natjecanju mora imati najmanje zvanje vatrogasca kao i važeći liječnički pregled za obavljanje tih poslova, a svako DVD udruženo u VZ Grada Zagreba dužno je nastupiti na natjecanju. Propozicije i discipline natjecanja mijenjaju se svake godine tako da do izražaja dolazi snalažljivost sudionika.

U postrojbi svakog društva sudjeluje deset članova bez obzira na spol. Dva člana društva na startnoj liniji opremila su se izolacijskim aparatima te savladavaju prvi zadatak u vidu prolaska kroz labirint, te vezanja deset zadanih vezova, a nakon toga upućuju se ka cilju. Preostalih osam vatrogasaca savladavaju prepreke redom uskakanjem u gumu, prolaskom kroz tunel i slalom, a nakon toga vade dvije lutke iz vozila te ih nosilima prenose na za to određeno mjesto. Nakon toga vatrogasci se dijele u dvije navalne grupe te na dvije pripremljene razdjeljnice spajaju po četiri komada B cijevi i mlaznicu. Nakon što su spomenute cijevi, po otvaranju vode na razdjeljnicama napunjene vodom, svi članovi prelaze liniju i povlače sve do slijedeće linije. Po prelasku označene linije vrši se obaranje meta na stalcima, a posljednji zadatak je postrojavanje cijele desetine na za to predviđenom mjestu. Kada je i taj zadatak izvršen, suci zaustavljaju štoperice te se upisuje vrijeme izvođenja cijele vježbe koje se uvećava za eventualne pogreške. Ukupno dobiveni zbir oduzima se od početnih 5000 bodova te se tako dobiva rezultat.


Cijelo natjecanje je organiziralo povjerenstvo za mladež, djecu i natjecanja te stručna služba Zajednice, a rukovoditelj natjecanja bio je zapovjednik g. Javor Lozar. Pravdu su dijelili vatrogasni suci iz VZ Grada Zagreba, a prehrana za sve sudionike organizirana je u restoranu Zlatna medalja.
Ove su godine na natjecanju u znanju, spretnosti i vještini nastupilo je 47 desetina, a postignuti slijedeći rezultatu:


1. JVP Grada Zagreba
2. DVD Kupinečki Kraljevec
3. DVD Hrašće


Medalje i pehare za prva tri mjesta sudionicima su uručili zapovjednik JVP Grada Zagreba g. Mladen Malčić, predsjednik VZ Grada Zagreba g. Zlatko Križanić i g. Stipe Zeba iz Ureda gradonačelnika. Na zatvaranju natjecanja su uz navedene bili i članovi UO te tajnik VZ g. Damir Vlahović.

Poveznica na slike sa natjecanja

DR

Najnovije objave: " Vijesti"

Prikaži sve