Natjecanja 14. Lipanj 2016.

Zagreb rescue challenge

U organizaciji Vatrogasne postrojbe Zagreb u subotu 11. lipnja na prostoru tvrtke CE-ZA-R održano prvo natjecanje u spašavanju iz prometnih nesreća. Osim vatrogasnih postrojbi iz cijele Hrvatske, na natjecanju su sudjelovali i djelatnici Hitne medicinske pomoći, Hrvatskog crvenog križa i Hrvatske gorske službe spašavanja.
Svaka je ekipa pred sobom je imala simuliranu situaciju koju su morali riješiti. Spašavanje iz prometnih nesreća najteži je dio vatrogasnog posla i upravo zato se organiziraju ovakva osposobljavanja. Međusobna podrška i suradnja sa mnogo vježbe pomažu vatrogascima da u najtežim trenutcima postupe na ispravan način i spase nečiji život. Stoga ovakve simulacije vatrogascima puno znače, a važnija od rezultata ovog je puta bila razmjena iskustva, vidjeti kako to drugi rade, gdje su evetualne pogeške, te što se može popraviti u taktici spašavanja.
U ovom natjecanju sudjelovalo je 12 ekipa, a pobijedila je Javna vatrogasna postrojba Kutina, kojima je spašavanje iz prometnih nesreća na autocesti na žalost svakodnevica.

Najnovije objave: " Natjecanja"

Prikaži sve