Natjecanja 28. Studeni 2018.

Vatrogasci na vojnom natjecanju

U sportskoj dvorani vojarne 1.hrvatski gardijski zbor na Tuškancu u Zagrebu u utorak, 27. studenog 2018. započelo je 4. natjecanje pod nazivom Izazov tjelesne spremnosti – Viribus unitis.

Ovogodišnji Viribus unitis okupio je 120 natjecatelja od čega je 14 žena, a riječ je o vrhunskim obučenim vojnicima, specijalnim i interventnim policajacima te profesionalnim vatrogascima Vatrogasne postrojbe Zagreb.

U ovom natjecanju snagu odmjeravaju pojedinci i ekipe u disciplinama: zgibovi (pull ups ), potisak (push-press), marinac preko šipke (over the bar burpee), nabačaj (clean), hodanje sa opterećenjem (farmerski hod), obrnuto povlačenje (trx-pull up), podizanje nogu do šipke (toes to bar), podizanje koljena na prsa (knees to elbows), row (veslanje), bacanje lopte u zid (wall ball) te nabačaj uz čučanj i potisak (thruster).

Vatrogasci Zagreb su odlično odradili ovo teško natjecanju, a posebno se izdvaja 7. mjesto Mateja Truhana kao i osvojeno 3. Mateja Mlikote na taj način dokazavši da se mogu ravnopravno mjeriti s najspremnijim pripadnicima specijalnih i elitnih vojnih postrojbi.

JVP Zagreb

Najnovije objave: " Natjecanja"

Prikaži sve