Natjecanja 29. Rujan 2022.

Natjecanje znanja, spretnosti i izdržljivosti 2022.

25. rujna 2022. godine tereni Zagrebačkih otpadnih voda ponovo su bili domaćini vatrogasnih zbivanja u gradu Zagrebu. Povjerenstvo za natjecanja Vatrogasne zajednice Grada Zagreba tamo je organiziralo Natjecanje u znanju, spretnosti i izdržljivosti.

Ove godine natjecanje je bilo organizirano u dvije kategorije – kategorija Javne vatrogasne postrojbe i kategorija Dobrovoljnih vatrogasnih društava Zajednice. U kategoriji Javne vatrogasne postrojbe snagu i spremnost odmjerile su ekipe pet javnih vatrogasnih postaja grada Zagreba, a najuspješnija je bila postaja Centar s vremenom izvođenja vježbe 50,5 sekundi. Drugo mjesto zauzela je postaja Dubrava s vremenom izvođenja vježbe 56,3 sekunde, a treće mjesto postaja Jankomir s vremenom 59,9 sekunde.

U kategoriji dobrovoljnih vatrogasnih društava nastupila su 54 društva Zajednice sa svojim operativnim članovima. Prvo mjesto pripalo je ekipi DVD-a Blaguša koja je zadanu vježbu izvela za 50 sekundi. Drugo mjesto zauzela je ekipa DVD-a Hrašće s vremenom 72,2 sekunde, a treće mjesto ekipa DVD-a Kupinečki Kraljevec s vremenom 80,2 sekunde.

Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Blaguša pripao je i Prijelazni pehar za ukupno najbolji rezultat natjecanja.

Vatrogasna zajednica Grada Zagreba i Povjerenstvo za natjecanja zahvaljuje svim sudionicima natjecanja. Vatrogasna operativa je ponos i perjanica našega grada, a ovakvim natjecanjem dodatno se promiče vatrogasna djelatnost. Vježbanjem i natjecateljskim duhom potiče se zajednički rast, razmjena iskustva i stečenih znanja između profesionalaca i dobrovoljaca, a sve u svrhu još kompaktnijeg i učinkovitijeg djelovanja vatrogasaca na dobrobit građana.


Rezultati natjecanja

Rezultati kategorija DVD

Rezultati kategorija JVP

Sve fotografije pogledajte na sljedećoj poveznici:

Galerija slika

Najnovije objave: " Natjecanja"

Prikaži sve