Natjecanja 27. Rujan 2013.

Natjecanje operativnih vatrogasaca 2013.

Natjecanje u znanju, spretnosti, izdržljivosti i vještini potpuno je izmijenjeno u odnosu na proteklu godinu. Desetina vatrogasaca podijeljena u dvije grupe trebala je ispuniti osam zadataka. Petorka je prenosila posude sa pijeskom prelazeći preko prepreke, penjala se preko dvometarske pregrade, povlačila užetom auto cisternu punu vode te prelazeći preko grede stiže do prostora za izmjenu. Za to vrijeme druga petorka na leđa stavlja torbe sa pijeskom te prenosi jednog člana nosilima, povlači užetom traktorsku gumu tešku 230 kg, prolazi slalom stazu te nakon prolaska kroz tunel dolazi do prostora za izmjenu. Tu petorke zamjenjuju staze te savladavajući iste zadaće obrnutim redom stižu do start-cilj linije, gdje suci zaustavljanu svoje štoperice. Naravno da su određene i propozicije za svaku disciplinu, kao i kazneni bodovi koji se pribrajaju postignutom vremenu.
Na opisanom natjecanju ove godine nastupile su 53 ekipe, a po prvi puta nastupila je i desetina JVP Grada Zagreba. Pred sam kraj natjecanje je obišao i gradonačelnik g. Milan Bandić.
Na svečanom proglašenju rezultata postrojenim natjecateljima obratio se predsjednik Zajednice g. Zlatko Križanić, predstavnik gradskog ureda za upravljanje u hitnim situacijama g. Slavko Buljat te zapovjednik JVP Grada Zagreba g. Mladen Malčić.
Na ovogodišnjem natjecanju u ZSIV postignuti su slijedeći rezultati:

1. DVD Kupinečki Kraljevec
2. DVD Sesvete
3. DVD Vidovec

Rezultati natjecanja

Poveznica na slike sa natjecanja

DR

Najnovije objave: " Natjecanja"

Prikaži sve