Natjecanja 13. Travanj 2015.

Kviz natjecanje mladeži 2015.

Kviz natjecanje mladeži VZ Grada Zagreba održano je u subotu 11. travnja na kompleksu Zagrebačkih otpadnih voda. Ovo specifično natjecanje, koje se već niz godina provodi u Zagrebu, organizirano je u tri kategorije prema broju godina, bez obzira na spol natjecatelja. Kategorije su bile: 6-10, 10-14 i 14-18 godina te je sveukupno nastupilo 108 natjecateljskih ekipa. U sve tri kategorije natjecateljska ekipa bila je sastavljena od 6 natjecatelja. Budući da broj ekipa iz pojedinog vatrogasnog društva nije ograničen, DVD-i su nastupili sa više ekipa i u više kategorija. Tako je primjerice DVD Dragonožec nastupio sa čak 8, DVD Blaguša i Granešina sa respektabilnih 5, DVD-i Dankovec, Hrašće, Lužan, Resnik-Zagreb i Vugrovec sa po 4 i DVD Kobiljak te Vidovec sa 3 natjecateljske ekipe.


U kategoriji 6-10 godina djeca su pokazala svoje vještine u pronalaženju opreme u prostoru sa povezom na očima kao i slaganjem fotografije vatrogasnog vozila iz dijelova (puzle). Natjecatelji kategorije 10-14 godina odgovarali su na pitanja (kviz znanja), pokazali su poznavanje vatrogasnih vezova te brzinu opremanja osobnom zaštitnom opremom vatrogasaca. Mladež u kategoriji 14-18 godina natjecala se u brzini sastavljanja usisnog voda te sastavljanja i rastavljanja cijevne pruge te namatanja vatrogasnih cijevi.


Natjecanje je organiziralo Povjerenstvo za djecu mladež i natjecanja u suradnji sa Stručnom službom VZ Grada Zagreba, rukovoditelj natjecanja bio je zapovjednik Zajednice Javor Lozar, a sudili su zagrebački vatrogasni suci. Prehrana svih sudionika organizirana je u restoranu Zlatna medalja unutar kompleksa ZOV-a. Na natjecanju su bili nazočni dužnosnici VZ Grada Zagreba predsjednik Zlatko Križanić, tajnik Damir Vlahović te nekolicina članova Upravnog odbora Zajednice, a nazočan je bio i predstavnik Gradskog ureda za upravljanje u hitnim situacijama.


Prilikom proglašenja rezultata postrojenim natjecateljima obratio se je predsjednik Križanić koji je istaknuo da je ova mladež temelj zagrebačkog jedinstvenog vatrogastva. Gospodin Križanić podijelio je medalje i pehare ekipama koje su postigle najbolje rezultate na ovom natjecanju.


Rezultati kviz natjecanja:
Kategorija 6-10 zlatne DVD Vidovec, srebrne DVD Lužan II i brončane medalje DVD Lužan I
Kategorija 10-14 zlatne DVD Blaguša, srebrne DVD Dragonožec i brončane medalje DVD Kašina gornja
Kategorija 14-18 zlatne DVD Resnik-Zagreb, srebrne DVD Granešina i brončane medalje DVD Kašina

Ukupne rezultate možete pogledati na:
Rezultati kategorije 6-10
Rezultati kategorije 10-14
Rezultati kategorije 14-18

Poveznica na slike sa natjecanja

Tekst i fotografije: Denis Ružić

Najnovije objave: " Natjecanja"

Prikaži sve