Natjecanja 11. Listopad 2018.

Državno natjecanje vatrogasne mladeži

Trinaesto po redu državno natjecanje vatrogasne mladeži Republike Hrvatske održano je 29. rujna 2018. godine na Športsko-rekreacijskom centru Višnjik u Zadru. U organizaciji Hrvatske vatrogasne zajednice, a uz domaćinstvo Vatrogasne zajednice Zadarske županije, natjecanje je okupilo 1500 članova ekipa vatrogasne mladeži, voditelja i vatrogasnih sudaca iz Hrvatske u 115 natjecateljskih odjeljenja, te goste iz Slovenije, Mađarske i Austrije. Ekipe su na natjecanju nastupile u disciplinama vježba s preprekama i štafeti.

Svečanom zatvaranju natjecanja su prisustvovali izaslanik predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar – Kitarović i premijera Andreja Plenkovića, predsjednik HVZ-a Ante Sanader, izaslanik ministra unutarnjih poslova Damir Trut, glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković, načelnik HVZ-a Željko Popović, počasni načelnik HVZ-a Vinko Pošta, predsjednik i zapovjednik Vatrogasne zajednice županije Zadarske Željko Šoša i Boris Jović, zamjenik župana Zadarske županije Šime Mršić, gradonačelnik Grada Zadra Branko Dukić, predsjednik Odbora za natjecanja HVZ-a i voditelj natjecanja Nedeljko Vukalović te zamjenik predsjednik Savjeta za mladež HVZ-a Goran Dikšić. Ujedno su prisustvovali i predstavnici Gasilske zveze Slovenije predvođeni predsjednikom Jankom Cerkvenikom i ravnatelj Vatrogasnih i spasilačkih službi Albanije Alfred Kristuli sa suradnicima.

U kategoriji mladež muški prva je ekipa DVD-a Bedekovčina, druga DVD-a Krištanovec, a treća DVD-a Gardinovec. U kategoriji mladež ženska najbolja je ekipa DVD-a Nuštar, slijede ih DVD Šandorovec i DVD Bedekovčina. Od 3 gostujuće ekipe, prvo mjesto su zauzeli predstavnici Austrije, drugo mjesto Mađarske i treće Slovenije.

Vatrogasnu zajednicu Grada Zagreba predstavljalo je šest desetina mladeži koje su postigle slijedeće rezultate:

Mladež žene:
26. DVD Granešina
43. DVD Belovar
44. DVD Lužan

Mladež muška:
36. DVD Granešina
37. DVD Kašina
50. DVD Blaguša

Temeljem postignutih rezultata najbolje ekipe steći će pravo nastupa na međunarodnom natjecanju vatrogasaca koje će se održati 2019. u Mignyu u Švicarskoj.

Poveznica na slike

DR

Najnovije objave: " Natjecanja"

Prikaži sve