Vijesti 22. Siječanj 2024.

Natječaj za dizajn vatrogasne radne odore

VATROGASNA ZAJEDNICA GRADA ZAGREBA

ZAGREB, NAŠIČKA 14, tel.4628-720, fax. 4677-969

Broj:92/24

U Zagrebu, 22. siječanj 2024. godine

Natječaj za dizajn vatrogasne radne odore

Vatrogasna zajednica Grada Zagreba objavljuje natječaj za dizajn vatrogasne radne odore koja će biti prepoznatljiva i jedinstvena. Najvažniji zadatak Vatrogasne zajednice Grada Zagreba je briga za naše vatrogasce kao i da predstavljamo Grad Zagreb i njegove građane gdje god naši vatrogasci bili. Odlučili smo raspisati natječaj da nam se jave dizajneri da dizajniraju našu vatrogasnu radnu odoru koja će biti prepoznatljivi detalj naših vatrogasaca. Želja nam je da odora bude po mjeri i jedinstvenog dizajna za naše vatrogasce.

Cilj natječaja je da dobijemo jedinstvenu odoru koju je moguće proizvesti prema našim potrebama, potaknuti domaću proizvodnju u domaćoj tekstilnoj industriji, potaknuti domaće dizajnere da kreiraju moderan kroj vatrogasne radne odore.

Potrebno je izraditi dizajn vatrogasne odore gdje će se zadovoljiti određene smjernice kako bi odora trebala izgledati. Vatrogasna odora se sastoji od kape, košulje dug i kratki rukav, majice kratki rukav, veste, jakne i hlače. Za svaki navedeni detalj je potrebno napraviti prijedlog dizajna koji mora sadržavati skicu izgleda, tehnički opis izgleda u tekstualnom dijelu te opisana svojstva materijala.

Smjernice za izradu dizajna

Kapa je tamnoplave boje s čvrstim šiltom nepodložan deformacijama, poprečno blago zaobljenog oblika i u cijelosti  je presvučen s osnovnom tkaninom. Na kapi se ističe vatrogasni grb na sredini te manja oznaka VZGZ sa strane.

Košulja dugi i kratki rukav svijetloplave boje, iz tkanine sastava 100% pamuk, s prednjim džepovima s lijeve i desne strane u ravnini prsa te ima mjesto za stavljanje epolete na ramena. Na košulji se mora predvidjeti mjesto iznad džepova za čičak gdje će se smjestiti oznake ime vatrogasca i oznake vatrogasca. Potrebno je negdje smjestiti obilježje „VZGZ“.

Majica kratki rukav je sastava 100% pamuk s natpisom „VATROGASNA ZAJEDNICA GRADA ZAGREBA“ s prednje lijeve strane na prsima.

Jakna je tamnoplave boje, izrađena od tkanine s membranom, komercijalnog naziva soft shell. Jakna s prednjim džepovima s lijeve i desne strane u ravnini prsa te ima mjesto iznad džepova za čičak gdje će se smjestiti oznake ime vatrogasca i oznake vatrogasca. Na rukavima su mjesta za čičak oznake vatrogasnih društava. Ima dva džepa za ruke s prednje strane. Potrebno je negdje smjestiti obilježje „VZGZ“.

Vesta je tamnoplave boje s centralnim kopčanjem po cijeloj dužini prednjica i ovratnika te ima dva džepa za ruke s prednje strane. Potrebno je negdje smjestiti obilježje „VZGZ“.

Hlače su tamnoplave boje s džepovima s prednje strane kod pojasa, s bočne strane na obje nogavice i s zadnje strane na obje strane. Na hlače se stavlja remen i potrebno je negdje smjestiti obilježje „VZGZ“.

Za svaki dio vatrogasne radne odore potrebno je napraviti uzorak za veličine L/52, visina tijela 180 cm, opseg grudi 102 cm, opseg struka 94 cm, opseg boka 108 cm, dužina rukava 62 cm, dužina koraka 82 cm.

Natječaj traje do 30. siječnja 2024. godine do 12 sati. Potrebno je u Vatrogasnu zajednicu Grada Zagreba, Našička 14, 10 000 Zagreb, dostaviti uzorke za svaki pojedini predmet, skicu izgleda, tehnički opis izgleda u tekstualnom dijelu te opisana svojstva materijala. Za sve dodatne informacije obratiti se na drago.ruga@vzgz.hr . Upravni odbor Vatrogasne zajednice Grada Zagreba će donijeti odluku o najboljem dizajnu vatrogasne odore.

Zamjenik vatrogasnog zapovjednika Grada Zagreba za dobrovoljno vatrogastvo

Drago Ruga, struč. spec. ing. sec.

Dokument za preuzimanje: Natječaj za dizajn vatrogasne radne odore.pdf

Najnovije objave: " Vijesti"

Prikaži sve