Intervencije 24. Kolovoz 2017.

Zagrebački vatrogasci na Promini

Zagrebačke vatrogasce dislocirane na području Drniša posjetili su 24. kolovoza gradonačelnik Milan Bandić i predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Zagreba Zlatko Križanić.

Zagrebački vatrogasci već se peti dan nalaze na dislokaciji kod crkve sv. Ilije u Lišnjaku, na cesti između Oklaja i Drniša, gdje su gasili požar na planini Promina. Dvadeset vatrogasaca iz DVD Prečko, DVD Kupinečki Kraljevec te Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba prekinuli su godišnje odmore i ostale obaveze kako bi pomogli svojim kolegama vatrogascima iz Šibensko-kninske županije.

Trenutno je u tijeku više dislokacija zagrebačkih vatrogasaca. Na redovnoj dislokaciji u Splitu nalazi se šest djelatnika JVP Zagreb koji su trenutno uključeni u gašenje požara na Biokovu. Na području Drniša nalazi se šest vozila sa 20 vatrogasaca, a to je već četvrta izvanredna dislokacija ove godine. “Bili smo na ispomoći u Kistanju, a već treći dan spavamo pod vedrim nebom i djelujemo na ovoj lokaciji u Lišnjaku”, rekao je zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba Siniša Jembrih, koji predvodi zagrebačke vatrogasce na ovoj dislokaciji.

“Sve dok i zadnji požar u Dalmaciji ne bude ugašen, zagrebački vatrogasci bit će na mjestu događaja”, rekao je gradonačelnik u mjestu Lišnjak, nedaleko od požarišta na Promini. “Čim se sve to slegne i kada se sve zbroji i oduzme, treba izvući pouku iz ovoga, a to je da vatrogastvo treba značajnije ulaganje. Imamo najbolje ljude u Hrvatskoj, u Zagrebu, ali nam fali tehničkih sredstava. Grad Zagreb prednjači u financiranju vatrogastva, ulažemo 58 milijuna kuna godišnje i svake godine to podižemo 5-10%”, dodao je. Gradonačelnik je također istaknuo kako su zajedništvo i solidarnost bitan faktor u gašenju požara. “Zagreb je uvijek spreman dati ljudstvo i tehniku onoliko koliko je potrebno, a da se pritom ne dovede u pitanje sigurnost Zagreba. Ovime želimo demonstrirati spremnost zagrebačkih vatrogasaca na plemenitost, hrabrost i solidarnost Gradu Drnišu i Šibensko-kninskoj županiji.”

Za kraj, gradonačelnik je vatrogascima obećao da će im za svaki dan koji su proveli na dislokaciji, uz dnevnicu koja im pripada, Grad dati još jednu kao nagradu za sav hvale vrijedan posao koji obavljaju.

DR

Najnovije objave: " Intervencije"

Prikaži sve