Intervencije 16. Travanj 2020.

Vatrogasci u danima nakon potresa

Na otklanjanju posljedica jakog potresa koji je 22. ožujka oštetio središte grada, zagrebački vatrogasci, usprkos ugrozi od zaraze, ne prestaju naporno raditi sve do današnjeg dana. Vezano uz potres, u protekla tri tjedna odrađeno je tako 3200 intervencija. Nažalost, u tom periodu bilo je i drugih intervencija, od čega i petnaestak požara, pa se tako ukupna brojka intervencija u ovoj godini približila cifri od 4000. Koliko je bilo opterećenje, govori podatak da je tijekom cijele protekle godine bilo nešto više od 1800 intervencija.

Na terenu je svakodnevno bilo svih 7 visinskih vozila JVP Zagreb, kao i 17 vanjskih vozila tvrtki: Elcom, ZG Holdinga, HEP-a, Zrinjevca, Velebit prometa, CIOS-a, Hrvatske vojske. U pomoć su priskočili visinskim vozilima i kolege vatrogasci iz Bjelovara, Karlovca, Siska, Slunja, Varaždina i Virovitice. Svojim vatrogascima, Zagrebačke tvrtke i građani pomagali su i raznim donacijama, od hrane i pića do specijalne opreme. Od donatora ovdje ističemo: Wurth Hrvatska, Overseas Express, Fratres, Cedevita, Decathlon Zagreb, Pekarna Čestine, Atletski klub Sljeme, Gondola PUB Podsljeme, Restoran Baltazar, Chef kuha doma, Ljekarne Lukačin, Via Ad Litus, Inki Dinki, Boris Fičko, Matija Lukačin, Vladimir Mesarić, Berislav Herceg, Marko Bušić i Siniša Jembrih. Vatrogasci im svima od srca zahvaljuju!

Kako se to kaže, rame uz rame, svu ovu silnu količinu intervencija sa djelatnicima JVP Zagreb odradili su kolege dobrovoljni vatrogasci iz 57 DVD-a. Radi toga su im kolege profesionalci odlučili i javno zahvaliti: “Želimo izraziti neizmjernu zahvalnost svim našim dobrovoljnim vatrogascima koji svoje slobodno vrijeme i vrijeme za obitelj nesebično ulažu u pomoć drugima. Čak i tri tjedna nakon potresa, iz dana u dan su na raspolaganju nama i čitavom gradu, i to bez kune naknade.”

Hvala svima junacima našeg doba!

DR

Najnovije objave: " Intervencije"

Prikaži sve