Intervencije 05. Rujan 2019.

Spašavanje iz vozila na Sljemenu

“Tata, sletio sam sa Sljemenske ceste. Negdje peti, šesti zavoj. Ne znam gdje sam. Visimo naopačke. Zeznuo sam se. Oprosti”, rečenice su koje je u 2.02 sata nakon ponoći u srijedu, 4. rujna, preko telefona izgovorio M. Š. (19) svome ocu. Ubrzo je uslijedila vrlo zahtjevna intervencija zagrebačkih vatrogasaca na Sljemenu, koji su iz 20-metarske provalije spašavali vozača i njegova suvozača D. K. (18).

Kad su krenuli sa Sljemena na cestu, istrčala je srna pa je vozač skrenuo uz sam rub ceste gdje je auto proklizao i počeo se prevrtati te se zaustavio ispred drveta uz rizik daljnjeg propadanja. Vatrogasci JVP Grada Zagreba zahtjevnom su tehničkom intervencijom izvukli jednog po jednog putnika iz vozila pomoću užadi te su ih odmah pregledali djelatnici Hitne medicinske pomoći. Sreća u nesreći jest da su dvojica prijatelja prošla sa samo lakšim ozljedama u vidu masnica, dok je njihovo vozilo marke Mercedes potpuno uništeno.

Lociranje auta nije bilo jednostavno, a toga je bio svjestan i vozač pa su, dok ih nisu uočili, imali upaljene migavce i trubili.

“Donekle se osjećam kriv jer sam sinu dao auto koji je želio, ali realno govoreći, da je vozilo bilo nešto slabije, možda dečki danas ne bi bili živi. Nadam se da je to sinu životna škola za ubuduće jer sam mu nebrojeno puta ponovio da kao vozač odgovara i za živote drugih. Spasilo ih je i to što su bili vezani pojasevima. Vatrogasci su sjajno odradili posao. Spasili su živote dvoje djece koja će im cijeli život biti zahvalna”, zaključio je otac mladog vozača.

DR

Najnovije objave: " Intervencije"

Prikaži sve