Intervencije 22. Siječanj 2013.

Snijeg u Zagrebu

U ponedjeljak, 14. siječnja, u Zagrebu je na opservatoriju Grič izmjereno 57 cm snijega, što je prema DHMZ najviša visina snijega izmjerena u mjesecu siječnju od 1861. godine od kada su u Zagrebu započela meteorološka mjerenja. Snijeg je i dalje nastavio padati, pa je istog dana navečer u Maksimiru izmjereno čak 68 centimetara snijega.

Uz zimsku službu i druge komunalne službe, u pomoć svojim sugrađanima uključili su se i Zagrebački vatrogasci. JVP Grada Zagreba odradila je mnoštvo intervencija na uklanjanju drveća koje nije izdržalo težinu bijelog pokrivača, a bilo je potrebno skidati snijeg koji je prijetio urušavanjem sa krovova zgrada u gradskom središtu. Tako je u snježnom tjednu od 14. do 20. siječnja izvršeno ukupno 389 intervencija, od čega su 192 bile vezane uz snijeg, a 96 intervencija bilo je na saniranju srušenih stabala s prometnica u gradu.

U ponedjeljak je podignuto 53 dobrovoljna vatrogasna društva, tako da je preko petsto dobrovoljnih vatrogasaca bilo uključeno u čišćenje prilaza bolnicama, školama, dječjim vrtićima, ambulantama i drugim objektima javnog značaja u gradu. Intervencije dobrovoljaca vezane uz snježno nevrijeme nastavile su se tijekom cijelog tjedna, te je zabilježeno sljedeće:

  • 15.01. bilo je 10 intervencija s 42 vatrogasca,
  • 16.01. bilo je 7 intervencija s 20 vatrogasaca,
  • 17.01. bilo je 10 intervencija s 44 vatrogasca,
  • 18.01. bilo je 12 intervencija s 60 vatrogasaca,
  • 19.01. bilo je 2 intervencije s 8 vatrogasaca.

U svojim obraćanjima putem medija, gradonačelnik Grada Zagreba g. Milan Bandić i pročelnik Gradskog ureda za upravljanje u hitnim situacijama g. Pavle Kalinić više su puta, uz zimsku i ostale službe, istaknuli ulogu zagrebačkih vatrogasaca u prevladavanju snježnih nevolja koje su zadesile glavni grad.

DR

Najnovije objave: " Intervencije"

Prikaži sve