Intervencije 14. Svibanj 2019.

Rekordan broj intervencija

U Zagrebu i dalje puše jak sjeverni vjetar, a brojni vatrogasci koji saniraju štetu u protekla dva dana imali su pune ruke posla.
Dosad su intervenirali na više od 800 lokacija, a najveći broj intervencija odnosi se na polomljena i isčupana stabla. Iz tog su razloga putem medija građani upozoreni da do slabljenja vjetra izbjegavaju šume i parkove.
Da je za unutrašnjost riječ o uistinu jakom vjetru, svjedoči i najjači udar zabilježen u Zagrebu, brzine čak 101 kilometar na sat.
Do sada su gradske službe imale više od 700 intervencija, a zagrebački vatrogasci zabilježili su preko 500 izlazaka u 24 sata što je rekordan broj odrađenih intervencija.
Uslijed nevremena ozlijeđeno je također više ljudi, među kojima jedan vatrogasac. Na Trgu bana Josipa Jelačića došlo je do prevrtanja drvenog štanda koji je pao na 80-godišnjakinju, koja je tom prilikom teže ozlijeđena, dok je na Črnomercu uslijed jakog vjetra došlo do rušenja drvenog štanda na 61-godišnjakinju, koja je tom prilikom zadobila površinske ozljede. Prilikom intervencije u Gajnicama lakše je ozlijeđen jedan vatrogasac DVD-a Šestine.
Danas su vatrogasci krenuli u raščišćavanje Sljemenske ceste koja je radi rušenja brojnog drveća bila neprohodna za sav promet.

DR

Najnovije objave: " Intervencije"

Prikaži sve