Intervencije 02. Ožujak 2019.

Požari otvorenog prostora

Vatrogasci su zapamtili posljednji dan mjeseca veljače kada su zabilježena 34 požara na otvorenom. Na navedenim požarima bilo je ukupno angažirano 170 vatrogasaca sa 46 vatrogasnih vozila, dok opožarena površina iznosi preko 1200 hektara.

Zagrebački vatrogasci bili su također angažirani u gašenju jednog takvog požara koji je izbio u Podsljemenskom dijelu. Požar se najvjerojatnije dogodio uslijed nepažljivog spaljivanja korova u ulici Medvednica, proširio se na obližnju Sljemensku šumu. Uz vatrogasce JVP Grada Zagreba, požar su gasili pripadnici DVD-a Gračani, Šestine, Bukovac, Vidovec, Granešinski Novaki i Čučerje sa ukupno 40-tak vatrogasaca. Brzom intervencijom spašene su dvije vikendice, dok je nekoliko manjih drvenih spremišta izgorjelo.

U svom gostovanju u HTV-ovoj emisiji “Tema dana”, glavni vatrogasni zapovjednik gospodin Slavko Tucaković je ponovio kako su građani dužni s posebnim oprezom pristupati spaljivanju materijala na otvorenom prostoru. Posebno je oprezan u ovakvim meteorološkim uvjetima, bez padalina i natprosječno visokim temperaturama za ovo doba godine, a najbolje je za pomoć obratiti se lokalnom vatrogasnom društvu.

DR

Najnovije objave: " Intervencije"

Prikaži sve