Intervencije 27. Travanj 2019.

Požar na Jakuševcu

Nekoliko minuta poslije 19 sati u srijedu, 24. srpnja, izbio je požar na Reciklažnom dvorištu Jakuševac. Požarom je obuhvaćen prostor od stotinjak metara starog namještaja koji je tu bio odložen. Vatra i oblak dima vidjeli su se iz gotovo svih dijelova Zagreba, što je uznemirilo građane, koji su svojim pozivima opteretili telefon 193.

Intervencijom vatrogasaca JVP Grada Zagreba, kao i 26 zagrebačkih dobrovoljnih vatrogasnih društava, požar je uspješno lokaliziran do večernjih sati. U gašenju je sudjelovalo ukupno 149 vatrogasaca s 50 vatrogasnih vozila.

Uz vatrogasce, osim službenika PU Zagrebačke i Ureda za upravljanje u hitnim situacijama, na terenu su se nalazili i predstavnici Nastavnog zavoda za javno zdravstvo, Čistoće, Vodoopskrbe i odvodnje te Hrvatske elektroprivrede. Ured za upravljanje u hitnim situacijama navodi kako požar ne predstavlja ugrozu za stanovništvo.

Potpuno gašenje požara i raščišćavanje požarišta očekuje se tijekom narednog dana, nakon čega će se utvrditi uzroci ovog požara.

DR

Najnovije objave: " Intervencije"

Prikaži sve