Intervencije 12. Lipanj 2018.

Ponovno veliki požar u Zagrebu

Požar u zagrebačkoj tvornici papira PAN, koji je izbio u ponedjeljak, 11. lipnja navečer, lokaliziran je i potpuno će biti ugašen do kraja dana. Ovaj požar gasilo je 64 vatrogasca s 16 vatrogasnih vozila. Budući da nema struje, hidrantska mreža u krugu tvornice nije bila u funkciji, te je zbog toga vodu za gašenje trebalo dovoziti cisternama. Požar je bio opasan jer su prve stambene kuće od požarišta udaljene tek stotinjak metara. Izgorjelo je tristotinjak bala sjena koje je trebalo biti korišteno u tvornici za dobivanje celuloze u proizvodnji papira.

Budući da za takav tip požara nije dovoljno samo natapanje već je potrebno razgrnuti materijal, u pomoć gasiteljima su stigle i dodatne snage: bager Zagrebačke čistoće, tehničko vozilo Zagrebačkih cesta, veliki grajfer CIOS-a i dva vozila iz tvrtke DOK-ING. Budući da se radilo o ogromnoj količini sjena odloženog na prostoru dugom 250 m i 5 m u visinu, za pregled i nadzor samog požara korištena je bespilotna letjelica.

Gradonačelnik Bandić obišao je gasitelje na požarištu, a pojačana prehrana vatrogasaca organizirana je preko gradske ustanove “Dobri dom”. Što je uzrok požara, znat će se nakon očevida, a Ured za upravljanje u hitnim situacijama je od Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Grada Zagreba Dr. Andrija Štampar zatražio analizu zraka.

DR

Najnovije objave: " Intervencije"

Prikaži sve