Intervencije 29. Kolovoz 2017.

Nevrijeme u zapadnom dijelu Zagreba

Nakon grmljavinskog nevremena praćenog obilnom kišom, koje je predvečer 28. kolovoza zahvatilo posebno zapadni dio grada, zagrebački vatrogasci imali su ponovno pune ruke posla. Poziva je bilo toliko da su vatrogasci objavili poziv kojim mole građane da ne pozivaju broj 193 bez prijeke potrebe i stvarne ugroze života i imovine, kako ne bi došlo do zagušenja telefonskih linija. Zamoljeni su i predstavnici medija da se suzdrže od poziva te će sve potrebne informacije dobiti po završetku iznimno velikog broja intervencija.

Uz ispumpavanje vode iz javnih i privatnih objekata, vatrogasci su također ispumpavali vodu iz poplavljenog podvožnjaka u Podsusedu kako bi se mogli izvući ZET-ovi autobusi koji su zapeli u gotovo metar vode. U navedenoj intervenciji zajednički su sudjelovali DVD-i Blato, Črnomerec, Gračani, Hrelić, Kustošija, Prečko i Trnje sa ukupno 28 vatrogasaca.

Na taj način potvrdile su se riječi prognostičara Zorana Vakule, koji je poručio vatrogascima: “Do jučer ste se borili s požarima, a danas će vjerojatno vatrogasci biti angažirani na ispumpavanjima vode.”

DR

Najnovije objave: " Intervencije"

Prikaži sve