Intervencije 28. Ožujak 2018.

Nesvakidašnja akcija na Savi

Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba dana 27. ožujka uspješno je izvršila nesvakidašnju potragu na rijeci Savi. Tragalo se za manjim plovilom opremljenim vrijednim instrumentima za ispitivanje i mjerenje kvalitete zraka i vode.

Naime, dan ranije HGSS je dobio dojavu od Civilne zaštite Brežice da se plovilo s instrumentima za ispitivanje i mjerenje kvalitete zraka i vode s područja NE Krško prevrnulo i pluta Savom prema Hrvatskoj. U potragu su se uz HGSS Samobor odmah uključili i vatrogasci Vatrogasne postrojbe Zagreb, specijalizirani za spašavanje na vodi, kao i ronioci. Površina Save pretraživana je dronom Vatrogasne postrojbe, no dolaskom mraka akcija je obustavljena.

Slijedećeg dana potraga je nastavljena pa je ubrzo pronađen čamac koji se prevrnuo i zapinjući po dnu sporo se kretao. Čamac je pronađen kod Podsuseda na ulazu Save na područje Grada Zagreba te je ubrzo uz asistenciju vatrogasaca ronioca izvučen iz rijeke. Čamac se trenutno nalazi u JVP Grada Zagreba gdje čeka preuzimanje od strane vlasnika iz Slovenije.

DR

Najnovije objave: " Intervencije"

Prikaži sve