Intervencije 22. Siječanj 2018.

Medalja Grada za vatrogasca

U sjedištu Javne vatrogasne postrojbe u Savskoj, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić uručio je Medalju Grada Zagreba vatrogascu Tihomiru Kuneku za plemenito djelo i požrtvovnost prilikom gašenja požara krovišta na obiteljskoj kući u Petrovoj ulici, kada je prilikom spašavanja iz požara jednu osobu zaštitio od vatre svojim tijelom.

Zahvaljujući hrabrom vatrogascu na njegovom plemenitom činu, gradonačelnik Bandić je naglasio da su takvi ljudi ponos ne samo vatrogasaca, već cijeloga Zagreba i cijele Hrvatske. Neizmjerno smo ponosni na Tihomira i na sve vatrogasce koji žrtvuju sebe i svoje zdravlje za dobrobit svih nas. Medalja Grada je simbolična gesta u znak zahvale čovjeku koji ima veliko srce. Njegova hrabrost, nesebičnost i odlučnost su spasile život i na tome mu od srca zahvaljujemo.

Dobitnik Medalje, Tihomir Kunek, skromno se zahvalio na priznanju i poručio da je samo obavljao svoju dužnost te da Medalja pripada svim njegovim kolegama koliko i njemu.

Zapovjednik JVP Grada Zagreba, Siniša Jembrih, poručio je građanima da mogu biti sigurni jer je postrojba uvijek spremna intervenirati. Godišnje zagrebački vatrogasci od sigurne smrti spase 20-ak ljudi, bilo iz požara ili prometnih nesreća. Ovaj smo vikend imali dvije takve intervencije, to je naš posao i radimo ga najbolje što možemo, zaključio je zapovjednik.

DR

Najnovije objave: " Intervencije"

Prikaži sve