Intervencije 03. Listopad 2018.

Drama u centru Zagreba

Drama se odvijala sinoć u jednoj od zgrada u srcu Zagreba, točnije u Vlaškoj ulici, kada je djetetu, koje je bilo s majkom u liftu, noga zapela između kabine i okna dizala. Susjedi su čuli povike u pomoć te su oko 19:30 sati pozvali broj 193.

Zagrebački vatrogasci brzo su stigli na mjesto intervencije. U kabini dizala na trećem katu dočekao ih je prizor zaglavljenog 18-mjesečnog dječačića i majke u grču, koja ga nije uspijevala osloboditi.

Vatrogasci su odmah prionuli spašavanju, koristeći ručne i hidraulične alate s navalnog vozila. Vodna grupa je nasilno ušla u strojarnicu dizala kako bi isključila električnu energiju.

Spašavanje je bilo otežano zbog stare izvedbe dizala i ograničenog prostora za manevriranje, što je onemogućilo upotrebu hidraulične razupore i zračnih jastuka. Vatrogasci su spašavanje uspješno izveli upotrebom tzv. medvjeđe šape, Halligana alata i dva pajsera.

Na licima majke i sinčića odmah se vidjelo olakšanje, a nakon spašavanja za njih su se pobrinuli djelatnici Hitne pomoći.

Cijelu akciju spašavanja napeto su promatrali susjedi, a jedna od njih se kasnije javno zahvalila zagrebačkim vatrogascima na odrađenom poslu: “Vi ste svi, ali svi baš toliko požrtvovni da se čovjek rasplače. Hvala vam. Divni ste!”

Izvor: Jutarnji list

Najnovije objave: " Intervencije"

Prikaži sve