In memoriam 13. Ožujak 2015.

Rudolf Banek 1929. – 2015.

Dana 10. ožujka 2015. godine preminuo je g. Rudolf Banek, vatrogasni veteran, član DVD-a Gračani.
Gospodin Banek rođen 21. lipnja 1929. godine u Gračanima. Po zanimanju stolar naslijedio je očevu stolarsku radionicu te ubrzo postao jedan od uglednih Zagrebačkih obrtnika. Kao ugledan stanovnik Gračana bio je od mladih dana uključen u rad HSPD Podgorac, a u rad DVD-a Gračani uključio se 1983. godine.
Budući da je imao izrazite organizacijske sposobnosti g. Banek ubrzo je izabran za predsjednika društva koju dužnost je obnašao u dva mandata od 1985. – 1993. godine. Početkom Domovinskog rata aktivno se uključio u ratni ustroj Zagrebačkog vatrogastva. Nakon toga obnašao je više godina dužnost člana Upravnog odbora društva, te je imenovan počasnim predsjednikom DVD-a Gračani.
Za svoj predani rad u vatrogasnoj organizaciji primio je više priznanja od DVD-a Gračani, Vatrogasne zajednice Grada Zagreba i Hrvatske vatrogasne zajednice koja mu je dodijelila zvanje počasnog višeg vatrogasnog časnika i zlatnu vatrogasnu medalju.
Zbog svega ti zahvaljujemo još jednom na svemu što si radio na dobrobit našeg društva i naših Gračana te ćeš nam stoga ostati u trajnom sjećanju kao predani vatrogasac i dobar prijatelj.
Neka ti je velika hvala i vječna slava.
Članovi DVD-a Gračani

Najnovije objave: " In memoriam"

Prikaži sve