In memoriam 21. Srpanj 2019.

Poginuo mladi vatrogasac

Mladi vatrogasac Ivan Galeković bio je pripadnik Javne vatrogasne postrojbe iz Velike Gorice, a na intervenciju je otišao s još nekoliko kolega. Jedan od njih je u požaru ozlijeđen nakon što je na njega pala greda, a Ivana su hitno prevezli u bolnicu nakon što se voditelju smjene požalio da mu nije dobro. Nažalost, u bolnici je preminuo nakon što su ga liječnici pokušali nekoliko puta reanimirati.

U gašenju požara sudjelovali su vatrogasci iz JVP Velika Gorica, DVD Kurilovec i DVD Gradići. Zbog zahtjevnosti intervencije u pomoć su došli i vatrogasci iz JVP Grada Zagreba, koji su po završetku intervencije s kolegama iz DVD-a Hrašće ostali na ispomoći u JVP Velika Gorica.

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković izrazio je u ime Hrvatske vatrogasne zajednice sućut u povodu smrti 24-godišnjeg velikogoričkog vatrogasca. Smrt mladog vatrogasca, pripadnika Javne vatrogasne postrojbe, velik je gubitak za postrojbu, njegovu obitelj i općenito hrvatsko vatrogastvo, rekao je Tucaković, poručivši kako je to tužan dan za hrvatsko vatrogastvo, priopćila je Hrvatska vatrogasna zajednica. Vatrogasci su, kazao je, tu da gase požare, spašavaju ljude i imovinu što rade vrlo uspješno i profesionalno, ali njihov posao je iznimno opasan, čega je svjestan svatko tko se bavi tim pozivom.

Danas je hrvatsko vatrogastvo zamotano u crno. Ivan Galeković, pripadnik Javne vatrogasne postrojbe iz Velike Gorice, preminuo je nakon nesreće koja se dogodila prilikom gašenja požara kuće. Bilo mu je tek 24 godine. Bog sebi uzima samo najbolje. Brate po vatri, počivaj u miru i s nekog boljeg i ljepšeg mjesta pazi na nas. Iskrena sućut njegovoj obitelji i kolegama. Vatrogasac nikad ne umire, on vječno živi u srcima onih koje je spasio, napisali su Ivanovi kolege vatrogasci.

Prijatelju, najdraži moj, krenuli smo danas obaviti posao i vratiti se doma. Ti se nisi vratio. Ti si najdraže biće bio, najnevinije i najveselije, a najbolje od vatrogasca što može biti. Tvoj rad, tvoj stav, tvoj osmijeh i fore, sve zajebancije i sve najljepše, sve ću to pamtiti i proživljavati jer to si ti – moj i naš Ivek Galeković, mraclinska legenda koja nas sad bude čuvala s malo više pozicije. Tamo nek ti bude lijepo, vatrogasac moj, nek te čuvaju anđeli i ti čuvaj nas kao što si to učinio danas, kad se nisi vratio, poručio je tužno kolega tragično stradalom vatrogascu.

Beskrajno tužna večer za naš grad… Pri gašenju požara obiteljske kuće u Lovrakovoj ulici smrtno je stradao 24-godišnji vatrogasac JVP-a Ivan Galeković. Još jedan vatrogasac je ozlijeđen. Počivaj u miru, Božjem hrabri mladi

ću! Obitelji poginulog vatrogasca i pripadnicima Javne vatrogasne postrojbe izražavam iskrenu sućut. Velikogorički vatrogasci svojom hrabrošću i požrtvovnošću bili su kroz povijest, a i danas su spasitelji ljudskih života i čuvari naših domova i na tome smo im vječno zahvalni, napisao je velikogorički gradonačelnik Dražen Barišić.

I kolege vatrogasci iz Dalmacije se opraštaju od mladog Galekovića. Tužan dan za sve nas vatrogasce. Danas je, obavljajući svoju dužnost, poginuo pripadnik Javne vatrogasne postrojbe Velika Gorica i naš brat po ognju Ivan Galeković. Bile su mu tek 24 godine. Ovim putem izražavamo najiskreniju sućut njegovoj obitelji, a njegovim kolegama iz JVP Velika Gorica poručujemo kako dijelimo njihovu bol, njihov gubitak, gubitak je svih nas, poručili su vatrogasci iz Supetra.
Ovim putem izražavamo obitelji poginulog vatrogasca i JVP Velika Gorica izraze najdublje sućuti. Kolega, počivao u miru, poručuju iz DVD-a Zlarin.
Javna vatrogasna postrojba Grada Šibenika također se oprostila od hrabrog kolege: Anđeli neka čuvaju Ivana gore na nebu, a vas na zemlji neka utješe u nenadoknadivom gubitku. Posebni ljudi žive u našim srcima i kad nisu pored nas. Sjećanje nas tješi i hrabri nadu o postojanju nekog boljeg svijeta u vječnosti. U mislima smo s Vama. Obitelji, rodbini i prijateljima Ivana Galekovića te cjelokupnoj postaji JVP Velika Gorica izražavamo najiskreniju sućut!
Emotivnu poruku i sućut obitelji uputilo je i DVD Šibenik: Sućut njegovoj obitelji, prijateljima, ali i sućut njegovoj vatrogasnoj obitelji. Teško je za povjerovati da nešto može toliko poći po zlu da ode mladi život od 24 godine. Počivaj u miru, kolega.

U ime Ministarstva obrane i Hrvatske vojske izražavam iskrenu sućut obitelji poginulog vatrogasca. U ovakvim teškim trenucima, ne postoje riječi koje bi mogle donijeti utjehu najbližima, ali uz vas smo svim srcem i dijelimo vašu bol i tugu. Ovo je iznimno težak i tužan trenutak za cijelu Hrvatsku. Kažu naši vatrogasci kako je dobar dan onaj kada se svi vrate svome domu. Ivan je izgubio svoj život nesebično braneći tuđi dom, čime je postao heroj i junak u pravom smislu te riječi, stoji u izrazima sućuti potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića obitelji i kolegama poginulog vatrogasca.

Najnovije objave: " In memoriam"

Prikaži sve