In memoriam 09. Siječanj 2018.

IVO FERJANČIĆ 1943. – 2018.

Dana 2. siječnja 2018. godine prestalo je kucati srce našeg kolege i prijatelja Ive Ferjančića.

Ivo Ferjančić bio je dugogodišnji član Upravnog odbora DVD-a Hrašće, a smrt ga je zatekla na dužnosti operativnog tajnika koju je vršio u trećem mandatu. Gospodin Ferjančić cijelog je života bio profesionalni vatrogasac ali ujedno i dobrovoljni vatrogasac, gdje je imao najviše zvanje višeg vatrogasnig časnika I. Klase. U dobrovoljnom vatrogastvu aktivno je radio 67 godina, od toga je član DVD-a Hrašće bio pune 22 godine.
U vatrogastvu je vrlo aktivno radio kao predavač na velikom broju seminara i osposobljavanja za vatrogasna zvanja koje je organizirala Vatrogasna zajednica Grada Zagreba. Posebno se u svom radu isticao kao vatrogasni sudac i dugogodišnji voditelj rada s mladeži te se brinuo i vodio treninge mladeži DVD-a Hrašće tijekom priprema za natjecanja.
Svoje bogato vatrogasno iskustvo i znanje nesebično je prenosio na brojne generacije vatrogaskinja i vatrogasaca, a pomagao je u radu brojnih drugih dobrovoljnih vatrogasnih društava. Posebnu brigu vodio je o permanentnom osposobljavanju članova DVD-a Hrašće. Organizirao je posebne tečajeve za osposobljavanje pučanstva iz zaštitu od požara te je organizirao i vodio tečajeve za edukaciju iz protupožarnog minimuma za poslovne subjekte.

Gospodin Ferjančić bio je kao veliki domoljub dragovoljac domovinskog rata, pripadnik 153. brigade i pričuvni satnik Hrvatske vojske. Bio je nositelj brojnih vojnih i vatrogasnih odlikovanja, među kojima veteranske spomenice Hrvatske vatrogasne zajednice i odlikovanja za posebne zasluge.

Hvala ti za sve naš Ivek i počivaj u miru Božjem!

Članovi DVD-a Hrašće

Najnovije objave: " In memoriam"

Prikaži sve