In memoriam 03. Siječanj 2020.

Ivan Žlabravec 1937.-2019.

Vatrogasni veteran dugogodišnji član DVD-a Gračani, Ivan Žlabravec preminuo je 16. prosinca 2019. godine u 83. godini života.

Gospodin Ivan Žlabravec rođen je 29. srpnja 1937. godine u malom mjestu Pregrada u srcu Hrvatskog Zagorja. Sa tvrde zagorske grude životni put doveo ga je u Gračane u podjljemenskoj zoni Zagreba gdje je osnovao svoju obitelj. U DVD Gračani učlanio se 14. veljače 1961. godine te ja kao aktivan član ispit za vatrogasca položio odmah iste godine. Oda tada je sudjelovao u nebrojnim vatrogasnim intervencijama, a nastavio je i vatrogasno usavršavanje te je 1980. godine osposobljen za zvanje vatrogasnog časnika.
Svoju ljubav za humani vatrogasni poziv prenio je i na svoje sinove Denisa i Ivicu kao i unuka Nikolu koji su također aktivni članovi DVD-a Gračani. Tijekom svog dugogodišnjeg djelovanja u društvu odgojio je mnoge generacije današnjih članova vatrogasne obitelji.
Sve povjerene dužnosti i zadatke u društvu ispunjavao je predano i požrtvovno te je za svoj rad primio mnoga priznanja i odlikovanja, svog matičnog DVD-a Gračani i Vatrogasne zajednice Grada Zagreba. Hrvatska vatrogasna zajednica odlikovala ga je zlatnom vatrogasnom plamenicom za hrabrost i požrtvovnost te zlatnom vatrogasnom medaljom za rad u vatrogasnoj organizaciji. Primio je i zlatnu spomenicu HVZ-a povodom 50 godina djelovanja u vatrogastvu.
Gospodim Ivan Žlabravec u sječanju nas, članova DVD-a Gračani, ostati će zapamčen kao veliki vatrogasac i nadasve dobar prijatelj.

Neka mu je laka Hrvatska zemlja i svijetlost viječna svjetlila mu. Počivao u miru Božjem!

Članovi DVD-a Gračani

Najnovije objave: " In memoriam"

Prikaži sve