In memoriam 05. Ožujak 2015.

Gabrijel Buđa 1941. – 2015.

Dana 19. veljače 2015. godine preminuo je g. Gabrijel Buđa, vatrogasni veteran, član DVD-a Zagreb.
Gospodin Buđa rođen 26. siječnja 1941. godine u mjestu Borkovec općina Zlatar. Po zanimanju strojobravar u rad DVD-a Zagreb uključio se davne 1959. godine, već 1961. godine položio je ispit za vatrogasca, a 1975. godine je imenovan ađutantom zapovjednika. Zvanje vatrogasnog dočasnika postigao je 1976. godine te je dužnost dozapovjednika društva obnašao od 1980. do 1984. godine kada je izabran za zapovjednika DVD-a Zagreb i na toj dužnosti ostao sve do 2000. godine. Nastavio je sa vatrogasnim osposobljavanjem te je tako 1983. godine postao vatrogasni časnik, a 1998. godine vatrogasni časnik I klase.
Sudjelovao je u spašavanju ljudi i imovine prilikom katastrofalne poplave u Gradu Zagrebu 1964. godine, više puta je sudjelovao u gašenjima šumskih požara na Zagrebačkoj gori, a 1988. godine sa vatrogasnom postrojbom društva sudjeluje u gašenju požara Paromlina.
Aktivno je sudjelovao na vatrogasnoj olimpijadi u Karlovcu 1966. godine, a vatrogasnim sucem postaje 1982. godine te aktivno sudi na vatrogasnim natjecanjima do 2009. godine. Sve do 2000. godine bio je aktivan član natjecateljske postrojbe društva, a krajem protekle godine još se bavio idejom o osnivanju natjecateljske postrojbe veterana DVD-a Zagreb.
Početkom Domovinskog rata vrlo se aktivno uključuje te 1991. godine organizira dopremanje opreme i sredstava za obranu te postaje član ratnog Stožera VZ Grada Zagreba pa je za svoj doprinos primio i spomenicu Domovinskog rata.
Zaposlen u Klinici za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević 1998. godine osnovao je vatrogasnu postrojbu klinike koja je 1999. godine postala članica Vatrogasne zajednice zdravstva Hrvatske, a on postaje članom Upravnog odbora Zajednice.
Aktivno je radio u vatrogasnoj organizaciji sve do svoje smrti te je za svoj nesebičan doprinos primio brojna priznanja i odlikovanja DVD-a Zagreb, Vatrogasne zajednice Grada Zagreba, Vatrogasne zajednice zdravstva, Hrvatske vatrogasne zajednice kao i Republike Hrvatske.
Volio se družiti, radio je na njegovanju dobrih odnosa sa bratskim društvima DVD-ima Bol i Hrašće, a uvijek je nalazio za svakoga lijepu riječ. Nesebično je pomogao postrojbi u klinici, a uvijek je nastojao služiti članovima i društvu koliko god je to mogao i zato mu zahvaljujemo za sva dobročinstva.
Hvala ti za sve dragi naš Gabrek!

Članovi DVD-a Zagreb

Najnovije objave: " In memoriam"

Prikaži sve