Iz društava 19. Prosinac 2020.

Zahvalnice vatrogascima

Muzej za umjetnost i obrt jučer 18. prosinca na prigodnoj svečanosti uručio je posebne zahvalnice vatrogascima Grada Zagreba.
Zahvalnice su dodjeljene za brzu, profesionalnu i nesebičnu pomoć koju su vatrogasci pružili u stablizaciji nesigurnih dijelova zgrade netom nakon potresa 22. ožujka 2020.
U ime svih vatrogasaca zahvalnice je primio Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba Siniša Jembrih u društvu kolega vatrogasaca Marije Šikić, Nevena Kuharića, Marina Čvelje i Karla Čovića, a uručio ih je Miroslav Gašparović, ravnatelj Muzeja za umjetnost i obrt.
Na ovaj način MUO je želio izraziti posebnu zahvalnost svim vatrogascima herojima koji su svojom požrtvovnošću i hrabrošu pristigli u pomoć oštećenoj zgradi muzeja.
Miroslav Gašparović, ravnatelj Muzeja zahvalio je vatrogascima riječima: Veliko hvala svim vatrogascima Grada Zagreba, posebice onima koji su u najkritičnijim trenucima uskočili u pomoć stradalom Muzeju za umjetnost i obrt. Zahvaljujući njihovom trudu, požrtvovnosti i hrabrosti koju su iskazali, na vrijeme je spriječeno daljnje stradanje naše baštine stoga im zahvaljujemo na ovom odgovornom i teškom te nadasve humanom angažmanu.
Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba Siniša Jembrih tom je prigodom istaknuo: Nikakva posebna zahvala nama profesionalnim vatrogascima nije potrebna, mi samo zaista radimo svoj posao. Ako treba nekoga posebno istaknuti onda su to mnogobrojni dobrovoljni vatrogasci Zagreba koji su potpuno besplatno i bez ijedne kune naknade odradili tisuće intervencija pomoći.

Izvor: fb JVP Zagreb

Najnovije objave: " Iz društava"

Prikaži sve