Iz društava 17. Lipanj 2019.

Povelja RH DVD-u Hrašće

Povodom obilježavanja 75. obljetnice osnutka društva, predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović uručila je Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Hrašće Povelju Republike Hrvatske za izniman doprinos u protupožarnim zadaćama i aktivnostima te u spašavanju ljudskih života i materijalnih dobara.
Kao jedno od najstarijih mjesta u turopoljskom kraju, Hrašće je iznimnim zalaganjem svojih članova kao i mještana okolnih naselja, u dugoj povijesti vatrogastva dalo izniman doprinos očuvanju života i opstanka ovog lijepog kraja naše Domovine, istaknula je predsjednica Grabar-Kitarović na proslavi održanoj u Hrašću u subotu, 15. lipnja. Dodala je pritom kako je to društvo u kojem solidarnost, plemenitost i hrabrost nisu tek prazne riječi već istinske vrijednosti višekratno potvrđene u pomoći građanima, ne samo u Hrašću i Gradu Zagrebu, već i na svim područjima diljem lijepe naše domovine.
Predajući povelju predsjedniku DVD-a g. Zlatku Križaniću, predsjednica Republike izrazila je svoje uvjerenje kako će i nadalje nastaviti s vrijednim djelovanjem, pridonoseći sigurnosti građana kao i društva te države Hrvatske.

DR

Najnovije objave: " Iz društava"

Prikaži sve