Vijesti 18. Lipanj 2014.

Dan vatrogastva Zagreba

Prigodom proslave, Vatrogasna zajednica Grada Zagreba organizirala je mimohod vatrogasaca, opreme i tehnike koji je okupio oko 400 sudionika i 22 vatrogasna vozila. Uz ceremonijalni doček uzvanika i gostiju, uz počasnu vodu i vatrogasnu glazbu, domaćin, predsjednik VZ Grada Zagreba i DVD-a Hračće, Zlatko Križanić, je pozdravio okupljene. Uz predstavnike DVD-a iz VZGZ, susjednih i prijateljskih društava diljem Hrvatske, proslavi su prisustvovali vatrogasci iz Češke i Mađarske.

Prije službenog početka mimohoda, kulturno-umjetnička društva iz Turopolja zabavljala su okupljene vatrogasce i mještane na pozornici u centru Hračća, u neposrednoj blizini vatrogasnog doma. Neposredno prije mimohoda na pozornici su se okupili domaćini predsjednik i tajnik VZ Grada Zagreba, Zlatko Križanić i Damir Vlahović, te zapovjednik JVP Grada Zagreba, Mladen Malčić, predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Ante Sanader s počasnim predsjednicima Franjom Gregurićem i Teodorom Frickim, te ravnatelj DUSUZ-a Jadran Perinić, koji je bio osobni izaslanik predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića.

Nazočan je bio i pokrovitelj proslave, gradonačelnik Grada Zagreba, Milan Bandić sa suradnicima iz Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Pavlom Kalinićem i Željkom Bastom. Mimohod dijela zagrebačkih vatrogasaca predvodili su zapovjednik VZGZ Javor Lozar i zapovjednik DVD-a Hračće Marko Križanić. Nakon defilea svečanih zastava i počasne postrojbe Zajednice, redom su prolazili odredi: mladeži, veterana, zapovjednika JVP i članova UO VZGZ, žena, operativaca, ruševina, DVD-a i JVP Grada Zagreba, a nakon toga kolonu su nastavila vatrogasna vozila. Nastupile su i dvije limene glazbe iz DVD-a Kašina i Moravče.

Nakon prolaska mimohoda i završnog postrojavanja sudionika, zapovjednik VZ Javor Lozar je predao prijavak gradonačelniku Bandiću. Uslijedili su prigodni govori domaćina predsjednika VZ Križanića i gradonačelnika Bandića, kao i gostiju predsjednika HVZ-a Sanadera, ravnatelja Perinića i predstavnika gostiju iz inozemstva. Predsjednik Sanader je uručio zlatna odličja članovima DVD-a Hračće u ime HVZ-a. Nakon razmjene prigodnih plaketa i poklona, domaćini su sve nazočne pozvali na vojnički grah uz nastavak kulturno-umjetničkog programa.

Poveznica na slike

DR

Najnovije objave: " Vijesti"

Prikaži sve