Vijesti 05. Lipanj 2016.

Dan vatrogasaca u VZ Grada Zagreba

Dana 4. svibnja, na dan sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca, za sve zagrebačke vatrogasce održana je sveta misa u gornjogradskoj crkvi sv. Marka. Na Markovom trgu, prostoru omeđenom najljepšom crkvom te zgradama Hrvatskog sabora i Vlade, okupili su se vatrogasci iz 57 gradskih vatrogasnih društava, kao i JVP Grada Zagreba. Pola sata prije početka misnog slavlja, počasna postrojba VZ Grada Zagreba organizirala je svečano postrojavanje, kao i posebnu koreografiju pripremljenu za tu prigodu.

Na svečanoj misi bili su nazočni dužnosnici VZ Grada Zagreba: predsjednik Zlatko Križanić, zamjenik predsjednika Neno Gložinić, tajnik Damir Vlahović, zapovjednik Javor Lozar, dozapovjednik Matija Ruga, kao i članovi Upravnog odbora te stručne službe Zajednice. Iz JVP Grada Zagreba bili su uz zapovjednika Sinišu Jembriha i dozapovjednika Ivicu Lonjaka, nazočni zapovjednici smjena i postaja. Misno slavlje predvodio je kapelan policijske uprave Zagrebačke, velečasni Marin Drago Kozić, koji je iskoristio priliku posebno istaknuti važnost sloge naših vatrogasaca, kako u slavlju kao što je ova prigoda, tako i prilikom djelovanja kada je potrebno spašavati živote i imovinu.

Po završetku svete mise, predstavnici vatrogasaca uputili su se u obližnju palaču Dverce na tradicionalan prijem kod gradonačelnika Zagreba. Na prijemu su se nazočnima obratili predsjednik VZ Grada Zagreba g. Zlatko Križanić te domaćin gradonačelnik g. Milan Bandić, koji je ujedno predao pehare najuspješnijim DVD-ima u protekloj godini. Pehare su tako primili predstavnici DVD-a Hrašće, Dragonožec i Vidovec, a zapovjednik JVP Grada Zagreba g. Siniša Jembrih gradonačelniku je uručio posebnu plaketu kao prvom vatrogascu Grada Zagreba. Nakon zajedničkog fotografiranja sa gradonačelnikom, vatrogasci su se zadržali na skromnom domjenku.

Poveznica na slike

DR

Najnovije objave: " Vijesti"

Prikaži sve