Vijesti 18. Studeni 2023.

Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje


U povodu obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje 18. studenog 2023. zamjenik predsjednika Vatrogasne zajednice Grada Zagreba g. Srećko Bahlen položio je vijence i zapalilo svijeću na Memorijalnom groblju žrtava Domovinskog rata u Vukovaru na spomen svim preminulim, stradalim i nestalim hrvatskim braniteljima.


Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata u Hrvatskoj obuhvaća različite događaje i žrtve tijekom borbi za neovisnost Hrvatske od 1991. do 1995. godine. Među tim događajima ističu se posebni dani sjećanja, kao što su Dan sjećanja na Vukovar i Škabrnju.


Ne smijemo dopustiti da u zaborav padne dan kada su 1991. godine slomljene herojske obrane Vukovara i Škabrnje i kada su počinjeni stravični zločini protiv čovječnosti.


Veliko i beskrajno hvala svim braniteljima, dobrovoljcima, obiteljima poginulih i stradalih u Domovinskom ratu, a posebno onima za čije grobove se ni dan danas ne zna – zahvaljujući svima njima danas imamo slobodnu, suverenu i predivnu Domovinu.


Ovi dani sjećanja imaju važnu ulogu u očuvanju povijesnog pamćenja i odavanju počasti žrtvama Domovinskog rata.


Polaganju vijenaca nazočili su zamjenik vatrogasnog zapovjednika Grada Zagreba za dobrovoljno vatrogastvo g. Drago Ruga, članovi Upravnog odbora Vatrogasne zajednice Grada Zagreba i pripadnici Počasne postrojbe VZGZ.


Vječna im slava i hvala!

Galerija

Najnovije objave: " Vijesti"

Prikaži sve