Vijesti 09. Listopad 2016.

Dan otvorenih vrata

Ovogodišnji dan otvorenih vrata JVP Grada Zagreba održan je u subotu, 8. listopada, od 9 do 14 sati.

Cilj ovakve akcije je razvijanje svijesti i odgovornosti građana, a pogotovo mladih, u području prevencije od nastanka požara i ispravnom postupanju u slučaju nastanka i gašenja požara. Ovogodišnja manifestacija bila je donekle drukčija od dosadašnjih, a sastojala se od niza interaktivnih i edukativnih radionica.

Građanima su dijeljeni mali prigodni pokloni na ulazu, kao što su školski rasporedi, bojanke i bilježnice s vatrogasnim motivima. Najmlađima su dijeljene slasne mandarine, a mogli su bojicama oslikati vlastitu platnenu nosiljku za trgovinu. Osim vatrogasaca, sudjelovali su i Hrvatski auto klub sa simulatorom prevrtanja vozila, Policijska uprava zagrebačka koja je prezentirala policajce na biciklima, kao i Hrvatski Crveni križ sa svojim preventivnim akcijama te prikazom postupka pružanja prve pomoći.

Od radionica tijekom dana održavane su: Utrka u brzom oblačenju vatrogasnog intervencijskog odijela, prikazana je simulacija požara u kuhinji kao i požar spreja u bočici pod tlakom. U simulatoru dimne kuće prikazano je kako preživjeti požar i kretati se kroz dim uz prikaz rada termo kamere. Predstavljeni su vatrogasni timovi za spašavanje s vode, ronioci, spašavatelji s visina i dubina, spašavatelji iz ruševina, spašavatelji iz prometnih nezgoda i vatrogasci za gašenje šumskih požara. Sva predstavljanja bila su zamišljena kao interaktivna. Po prvi puta bila je otvorena i sama vatrogasna postaja gdje su posjetitelji mogli vidjeti spusnicu-cijev za spuštanje te vježbalište za uvježbavanje vatrogasaca koji je ovaj puta bio poligon za djecu. Počasna vatrogasna postrojba VZ Grada Zagreba i zagrebačke mažoretkinje svojim koreografijama održali su prigodni program.

Manifestaciju su posjetili predsjednik Gradske skupštine g. Andrija Mikulić i sveprisutni gradonačelnik g. Milan Bandić sa suradnicima, koje je kroz postaju proveo domaćin zapovjednik JVP Siniša Jembrih.

Posjetitelji su se prilikom obilaska mogli okrijepiti nezaobilaznim vatrogasnim grahom te čajem i sokovima koje su pripremili domaćini.

Prema procjenama, ovu tradicionalnu godišnju akciju posjetilo je preko 3 tisuće posjetitelja.

Poveznica na slike

DR

Najnovije objave: " Vijesti"

Prikaži sve