Vijesti 27. Kolovoz 2015.

Aktivan odmor mladeži VZGZ

Aktivan odmor mladeži VZGZ

Počevši od ove godine, Vatrogasna zajednica Grada Zagreba koristi objekte u Novom Vinodolskom. Upravni odbor Zajednice donio je odluku da se navedeni objekti koriste tijekom mjeseca srpnja i kolovoza za aktivan odmor mladeži, dok će preostali dio godine zagrebačka društva moći koristiti za odmor svojih članova.
Navedeni objekt sastoji se od glavne zgrade, u kojoj se u prizemlju i na I. katu nalazi 7 soba s ukupno 36 kreveta i po dva sanitarna čvora na svakom katu. Unutar ograđenog dvorišta nalazi se i pomoćna zgrada, u kojoj je smještena kuhinja i prostorija za dnevni boravak, ispred koje se nalazi velika natkrivena terasa.
Smjene traju 8 dana i započinju u nedjelju dolaskom u Novi Vinodolski u prijepodnevnim satima, te završavaju u nedjelju povratkom u Zagreb u ranim poslijepodnevnim satima. Prijevoz smjena organiziran je autobusom VZGZ s polaskom iz Zagreba prvog dana u 7:00 sati, te povratkom u Zagreb posljednjeg dana oko 13:30 sati. Ovogodišnje korištenje započelo je 5. srpnja dolaskom prve smjene mladeži.
Nakon provedenih prijava DVD-a, Povjerenstvo za djecu, mladež i natjecanja VZGZ izradilo je raspored, pa su tako smjene sastavljene od prosječno tridesetak djece sa po 4 voditelja. Prilikom smještaja u samom objektu, djeca su raspoređena na način da su muški članovi smješteni na jednoj, a ženski članovi mladeži na drugoj etaži. Na isti način su smješteni i voditelji, koji su u zasebnim sobama. Prehrana svih sudionika organizirana je u obližnjem objektu Crvenog križa Grada Zagreba, gdje se poslužuju tri glavna obroka: doručak, ručak i večera.
Kako sama riječ kaže, aktivan odmor sastoji se, naravno, od kupanja i odmaranja na obližnjoj plaži, ali i od mnogobrojnih aktivnosti kojima se mladež bavi unutar objekta odmarališta. Kupanje i boravak na plaži predviđeni su dva puta dnevno, u vremenu od 9 do 11 te od 17 do 19 sati. Ustajanje je predviđeno u 7 sati, te nakon osobne higijene i pospremanja soba, započinje doručak u 8 sati. Nakon doručka odlazi se na kupanje, te u 11 sati slijedi povratak u odmaralište radi pripreme za ručak, koji započinje u 12 sati. Nakon ručka obavezan je odmor do 14 sati, kada počinju predviđene aktivnosti koje traju do 17 sati, kada se ponovno odlazi na kupanje. Povratak s plaže je u 19 sati radi odlaska na večeru u 19:30 sati. U vremenu nakon večere organiziraju se razna događanja, kao što su plesna večer, ples pod maskama, izbor najbolje maske, izbor mistera i misice i sl. Tijekom večernjih sati organizira se i grupni odlazak u centar mjesta Novog Vinodolskog. Svakog petka organiziran je odlazak turističkim vlakićem u posjet lokalnom DVD-u San Marino Novi Vinodolski, gdje srdačni domaćini mladež upoznaju s radom i opremom svog društva. Počinak u odmaralištu započinje u 23 sata, kada se ujedno održava sastanak voditelja, na kojem se analizira protekli dan te se dogovaraju aktivnosti za sljedeći dan. Dogovoreni plan rada ističe se na oglasnoj ploči, te se mladež može upoznati s predviđenim aktivnostima, koje se sastoje od raznih vatrogasnih igrica, ali i kvizova znanja ili sličnog. Sve su igre natjecateljskog karaktera, a zadnja večer prije odlaska predviđena je za dodjelu priznanja.
Posljednji dan, nakon doručka, predviđen je za generalno čišćenje svih prostorija, kako bi se objekt mogao predati novoj smjeni u ispravnom stanju.
Naravno, na kraju, ali ne manje važno, potrebno je naglasiti da je sve ovo potpuno besplatno za članove mladeži, jer sve troškove u potpunosti snosi Vatrogasna zajednica Grada Zagreba.

DR

Najnovije objave: " Vijesti"

Prikaži sve