Vijesti 18. Ožujak 2019.

1. Zagrebačka vatrogasna utrka

DVD Prečko Zagreb organiziralo je 1. Zagrebačku vatrogasnu utrku. Utrka je održana 17. ožujka u sklopu 4. Zagrebačkog polumaratona, s ciljem promocije sporta i vatrogastva. Ovom utrkom željelo se istaknuti važnost zdravog života i fizičke spremnosti za brojne izazove s kojima se vatrogasci suočavaju pri obavljanju svakodnevnih zahtjevnih intervencija.

Pravo sudjelovanja u vatrogasnoj utrci imali su svi aktivni vatrogasci, bilo dobrovoljni ili profesionalni, članovi stručnih službi vatrogasnih postrojbi, kao i umirovljeni vatrogasci.

Start utrke bio je u 9 sati na zapadnom kolniku ulice Hrvatske bratske zajednice, nasuprot NSK, a trčalo se u pravcu sjevera do ulice Grada Vukovara te istočnim kolnikom preko Mosta slobode sve do ulice Jozefa Antalla u povratku prema NSK gdje je bila ciljna ravnina. Svaki natjecatelj dobio je startni paket s pamučnom majicom s logom utrke te završne medalje. U ovoj utrci sudjelovalo je 109 vatrogasaca iz Hrvatske, Slovenije te Bosne i Hercegovine uz bučno bodrenje okupljenih građana.

Zahvaljujući sponzorima utrke tvrtki Vatropromet i tvrtki za zaštitu na radu Klem HSE, osigurane su plakete i nagrade za ukupne pobjednike u muškoj, ženskoj i kategoriji vatrogasnih postrojbi koje su dodijeljene nakon utrke.

Rezultati:

  1. David Marot iz JVP Grada Rijeke pobjednik je u muškoj kategoriji.
  2. Ana Žirić iz DVD-a Beravci pobjednica je u ženskoj kategoriji.
  3. JVP Grada Zagreba pobjednici su u kategoriji postrojbi.

Čestitamo pobjednicima te se ovim putem zahvaljujemo svim sudionicima utrke, a mi organizatori započinjemo pripremu 2. Zagrebačke vatrogasne utrke koja će se održati dana 22. ožujka 2020. godine.

Dario Dodig, DVD Prečko

Najnovije objave: " Vijesti"

Prikaži sve