Natjecanja


Natjecanje znanja, spretnosti i izdržljivosti 2022.

25. rujna 2022. godine tereni Zagrebačkih otpadnih voda ponovo su bili domaćini vatrogasnih zbivanja u gradu Zagrebu. Povjerenstvo za natjecanja Vatrogasne zajednice Grada Zagreba tamo je organiziralo Natjecanje u znanju, spretnosti i izdržljivosti.

Ove godine natjecanje je bilo organizirano u dvije kategorije – kategorija Javne vatrogasne postrojbe i kategorija Dobrovoljnih vatrogasnih društava Zajednice. U kategoriji Javne vatrogasne postrojbe snagu i spremnost odmjerile su ekipe pet javnih vatrogasnih postaja grada Zagreba, a najuspješnija je bila postaja Centar s vremenom izvođenja vježbe 50,5 sekundi. Drugo mjesto zauzela je postaja Dubrava s vremenom izvođenja vježbe 56,3 sekunde, a treće mjesto postaja Jankomir s vremenom 59,9 sekunde.

U kategoriji dobrovoljnih vatrogasnih društava nastupila su 54 društva Zajednice sa svojim operativnim članovima. Prvo mjesto pripalo je ekipi DVD-a Blaguša koja je zadanu vježbu izvela za 50 sekundi. Drugo mjesto zauzela je ekipa DVD-a Hrašće s vremenom 72,2 sekunde, a treće mjesto ekipa DVD-a Kupinečki Kraljevec s vremenom 80,2 sekunde.

Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Blaguša pripao je i Prijelazni pehar za ukupno najbolji rezultat natjecanja.

Vatrogasna zajednica Grada Zagreba i Povjerenstvo za natjecanja zahvaljuje svim sudionicima natjecanja. Vatrogasna operativa je ponos i perjanica našega grada, a ovakvim natjecanjem dodatno se promiče vatrogasna djelatnost. Vježbanjem i natjecateljskim duhom potiče se zajednički rast, razmjena iskustva i stečenih znanja između profesionalaca i dobrovoljaca, a sve u svrhu još kompaktnijeg i učinkovitijeg djelovanja vatrogasaca na dobrobit građana.


Rezultati natjecanja

Rezultati kategorija DVD

Rezultati kategorija JVP

Sve fotografije pogledajte na sljedećoj poveznici:

Galerija slika
Objavljeno 29.9.2022


Državno natjecanje vatrogasaca

Na VIII državnom natjecanju vatrogasaca RH održanom u Varaždinu 26. rujna, uz natjecateljske desetine iz VZ Grada Zagreba nastupili su i vatrogasci JVP Grada Zagreba, koji su postigli odličan uspjeh i osvojili drugo i treče mjesto.

DR
Objavljeno 30.9.2021


Vatrogasna natjecanja u 2020. godini

Radi pandemije Covid 19 nisu održana predviđena natjecanja VZ Grada Zagreba
Objavljeno 25.2.2021


Natjecanje Viribus Unitis

Iznimno fizički zahtjevno natjecanje pod nazivom Viribus unitis, bazirano na metodama funkcionalnog treninga, pravi je izazov snage, brzine i izdržljivosti. Ponovno je i ove godine nastupila jedina vatrogasna ekipa uz ostale ekipe specijalnih vojnih i policijskih postrojbi iz zemlje i inozemstva te po jedna ekipa HGSS-a i Ministarstva pravosuđa.

U jakoj i međunarodnoj konkurenciji od 40 ekipa zagrebački su vatrogasci izborili prolazak u drugi krug te na kraju su osvojili 16. mjesto s malim zaostatkom u vrlo izjednačenoj borbi.

JVP Zagreb
Objavljeno 24.11.2019


Natjecanje djece i mladeži VZGZ

Na natjecanju koje je održano na terenima Zagrebačkih otpadnih voda u subotu 7. rujna 2019. nastupilo je 25 desetina djece u kategoriji 6-12 i 26 desetina mladeži u kategoriji 12-16 godina. Natjecanje je organiziralo i provelo Povjerenstvo za natjecanja, djecu i mladež te vatrogasni suci, a rukovoditelj natjecanja bio je zapovjednik VZ Grada Zagreba Javor Lozar. Prilikom proglašenja rezultata nastupila je limena glazba DVD-a Kašina, a nazočni su bili dužnosnici Vatrogasne zajednice i JVP Grada Zagreba, koji su najboljim desetinama uručili medalje i pokale.

Postignuti su slijedeći rezultati:

Djeca žene
1. DVD Kašina
2. DVD Odranski Obrež
3. DVD Sesvetska Selnica
Rezultati djeca žene

Djeca muški
1. DVD Blaguša
2. DVD Lužan
3. DVD Kupinečki Kraljevec
Rezultati djeca muški

Mladež žene
1. DVD Lužan
2. DVD Granešina
3. DVD Hrašće
Rezultati mladež žene

Mladež muški
1. DVD Kašina
2. DVD Blaguša
3. DVD Belovar
Rezultati mledež muški

DR

Poveznica na slike
Objavljeno 11.9.2019


Natjecanje vatrogasaca VZGZ

Natjecanje vatrogasaca VZ Grada Zagreba održano je u nedjelju 1. rujna 2019. godine na terenima ZOV-a. Na natjecanju koje je potrajalo tijekom cijelog dana nastupilo je 75 ekipa u četiri kategorije. U kategoriji muški A (do 30 godina) nastupile su 33 ekipe, a u kategoriji muški B (preko 30 godina) nastupilo je 26 ekipa. Žene su nastupile također u dvije kategorije, žene A 10 ekipa te 6 ekipa u kategoriji žene B. Osim natjecatelja iz dobrovoljnih vatrogasnih društava nastupile su dvije natjecateljske desetine JVP Grada Zagreba u MA i MB kategoriji. Natjecatelji su sukladno pravilniku izvodili po dvije vježbe 3-1-A te štafetnu utrku. Rukovoditelj natjecanja bio je zapovjednik VZGZ Javor Lozar, a uz kontrolora natjecanja HVZ-a sudili su vatrogasni suci VZ Grada Zagreba i VZ Zagrebačke i Krapinsko-zagorske županije. Prehrana sudionika organizirana je u restoranu Zlatna medalja u sklopu kompleksa ZOV-a. Na proglašenju natjecanja bili su nazočni dužnosnici VZGZ zamjenik predsjednika Neno Gložinić, tajnik Damir Vlahović te članovi Upravnog odbora Zajednice. Nazočan je bio i pročelnik Gradskog ureda za upravljanje u hitnim situacijama Pavle Kalinić. Natjecanje je organiziralo i provelo povjerenstvo za mladež, djecu i natjecanja VZGZ uz suradnju stručne službe Zajednice, a na zatvaranju je nastupila limena glazba DVD-a Moravče. Tijekom cijelog dana na terenu je bila nazočna ekipa Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije, koja je morala više puta intervenirati, srećom samo radi slabosti vrućinom iscrpljenih natjecatelja.

Rezultati natjecanja:

Žene A
1. DVD Kašina
2. DVD Vugrovec
3. DVD Granešina
Rezultati žene A

Žene B
1. DVD Odranski Obrež
2. DVD Vidovec
3. DVD Dragonožec
Rezultati žene B

Muški A
1. DVD Granešina
2. DVD Blaguša
3. DVD Vugrovec
Rezultati muški A

Muški B
1. DVD Odranski Obrež
2. DVD Granešina
3. DVD Lužan
Rezultati muški B


DR

Poveznica na slike
Objavljeno 3.9.2019


Natjecanje operativnih vatrogasaca

Natjecanje operativnih vatrogasaca VZ Grada Zagreba u znanju, spretnosti i vještini održano je u nedjelju 9. lipnja na terenima Zagrebačkih otpadnih voda. Na natjecanju su nastupile 54 desetine dobrovoljnih vatrogasaca zagrebačkih DVD-a te desetina profesionalnih vatrogasaca JVP Grada Zagreba. Natjecanje je organiziralo Povjerenstvo za natjecanja u suradnji sa stručnom službom Zajednice. Rukovoditelj natjecanja bio je zapovjednik VZ g. Javor Lozar, a kontrolor natjecanja bila je gđa. Katica Valečić dok su rad desetina nadgledali suci iz JVP Zagreb. Po završetu natjecanja koje je trajalo tijekom cijelog dana, nazočnima su se obratili predsjednik VZ Grada Zagreba g. Zlatko Križanić i predstavnik JVP Grada Zagreba g. Tomislav Resman. Prilikom proglašenja rezultata uručeni su pehari i medalje natjecateljima iz prve tri najbolje desetine:
1. DVD Hrašće
2. DVD Vidovec
3. DVD Ivanja Rijeka

DR

Rezultati ntjecanja

Poveznica na slike
Objavljeno 9.6.2019


Kviz natjecanje djece i mladeži

Na kviz natjecanju djece i mladeži VZ Grada Zagreba koje je održano u subotu 6. travnja na terenima ZOV-a, nastupilo je rekordnih 107 ekipa sa preko 800 članova vatrogasnog podmlatka. Natjecanje je održano u tri kategorije: djeca 6-10 godina, mladež 10-14 godina i mladež 14-18 godina bez podjele po spolu. Rukovoditelj natjecanja bio je zapovjednik VZ gospodin Javor Lozar, a za organizaciju je bilo zaduženo povjerenstvo Zajednice za djecu, mladež i natjecanja. Kako bi sve proteklo u skladu sa propozicijama u svim disciplinama, brinuli su vatrogasni suci VZ Grada Zagreba. Na proglašenju rezultata i zatvaranju natjecanja bili su nazočni: predsjednik i tajnik VZGZ gospoda Zlatko Križanić i Damir Vlahović, izaslanik gradonačelnika Grada Zagreba i pročelnik ureda za upravljanje u hitnim situacijama gospodin Pavle Kalinić te predstavnik JVP Grada Zagreba gospodin Tomislav Resman. Prehrana za sve sudionike organizirana je u restoranu Zlatna medalja, također na terenu ZOV-a.

Na ovogodišnjem natjecanju postignuti su slijedeći rezultati:

U kategoriji djeca 6-10 godina nastupile su 23 ekipe
1. DVD Sesvetska Selnica
2. DVD Odranski Obrež
3. DVD Dragonožec

U kategoriji mladež 10-14 godina nastupilo je 46 ekipa
1. DVD Belovar
2. DVD Lužan
3. DVD Vidovec

U kategoriji mladež 14-18 godina nastupilo je 38 ekipa
1. DVD Granešina IV
2. DVD Granešina III
3. DVD Granešina II

Koristimo priliku čestitati DVD-u Granešina na ovom raritetu, kada je jedno vatrogasno društvo osvojilo sva tri prva mjesta u jednoj kategoriji.

DR

Poveznica na slike
Foto: M.Pešut
Objavljeno 16.4.2019


Vatrogasci na vojnom natjecanju

U sportskoj dvorani vojarne 1.hrvatski gardijski zbor na Tuškancu u Zagrebu u utorak, 27. studenog 2018. započelo je 4. natjecanje pod nazivom Izazov tjelesne spremnosti – Viribus unitis.

Ovogodišnji Viribus unitis okupio je 120 natjecatelja od čega je 14 žena, a riječ je o vrhunskim obučenim vojnicima, specijalnim i interventnim policajacima te profesionalnim vatrogascima Vatrogasne postrojbe Zagreb.

U ovom natjecanju snagu odmjeravaju pojedinci i ekipe u disciplinama: zgibovi (pull ups ), potisak (push-press), marinac preko šipke (over the bar burpee), nabačaj (clean), hodanje sa opterećenjem (farmerski hod), obrnuto povlačenje (trx-pull up), podizanje nogu do šipke (toes to bar), podizanje koljena na prsa (knees to elbows), row (veslanje), bacanje lopte u zid (wall ball) te nabačaj uz čučanj i potisak (thruster).

Vatrogasci Zagreb su odlično odradili ovo teško natjecanju, a posebno se izdvaja 7. mjesto Mateja Truhana kao i osvojeno 3. Mateja Mlikote na taj način dokazavši da se mogu ravnopravno mjeriti s najspremnijim pripadnicima specijalnih i elitnih vojnih postrojbi.

JVP Zagreb
Objavljeno 28.11.2018


Državno natjecanje vatrogasne mladeži

Trinaesto po redu državno natjecanje vatrogasne mladeži Republike Hrvatske održano je 29. rujna 2018. godine na Športsko-rekreacijskom centru Višnjik u Zadru. U organizaciji Hrvatske vatrogasne zajednice, a uz domaćinstvo Vatrogasne zajednice Zadarske županije, natjecanje je okupilo 1500 članova ekipa vatrogasne mladeži, voditelja i vatrogasnih sudaca iz Hrvatske u 115 natjecateljskih odjeljenja, te goste iz Slovenije, Mađarske i Austrije. Ekipe su na natjecanju nastupile u disciplinama vježba s preprekama i štafeti.

Svečanom zatvaranju natjecanja su prisustvovali izaslanik predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar – Kitarović i premijera Andreja Plenkovića, predsjednik HVZ-a Ante Sanader, izaslanik ministra unutarnjih poslova Damir Trut, glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković, načelnik HVZ-a Željko Popović, počasni načelnik HVZ-a Vinko Pošta, predsjednik i zapovjednik Vatrogasne zajednice županije Zadarske Željko Šoša i Boris Jović, zamjenik župana Zadarske županije Šime Mršić, gradonačelnik Grada Zadra Branko Dukić, predsjednik Odbora za natjecanja HVZ-a i voditelj natjecanja Nedeljko Vukalović te zamjenik predsjednik Savjeta za mladež HVZ-a Goran Dikšić. Ujedno su prisustvovali i predstavnici Gasilske zveze Slovenije predvođeni predsjednikom Jankom Cerkvenikom i ravnatelj Vatrogasnih i spasilačkih službi Albanije Alfred Kristuli sa suradnicima.

U kategoriji mladež muški prva je ekipa DVD-a Bedekovčina, druga DVD-a Krištanovec, a treća DVD-a Gardinovec. U kategoriji mladež ženska najbolja je ekipa DVD-a Nuštar, slijede ih DVD Šandorovec i DVD Bedekovčina. Od 3 gostujuće ekipe, prvo mjesto su zauzeli predstavnici Austrije, drugo mjesto Mađarske i treće Slovenije.

Vatrogasnu zajednicu Grada Zagreba predstavljalo je šest desetina mladeži koje su postigle slijedeće rezultate:

Mladež žene:
26. DVD Granešina
43. DVD Belovar
44. DVD Lužan

Mladež muška:
36. DVD Granešina
37. DVD Kašina
50. DVD Blaguša

Temeljem postignutih rezultata najbolje ekipe steći će pravo nastupa na međunarodnom natjecanju vatrogasaca koje će se održati 2019. u Mignyu u Švicarskoj.

Poveznica na slike

DR
Objavljeno 11.10.2018


Natjecanje u ZSIV

Natjecanje je održano tijekom cijelog dana u nedjelju 10. lipnja na terenima Zagrebačkih otpadnih voda. Nastupila je 51 desetina operativnih vatrogasaca iz VZ Grada Zagreba i JVP Grada Zagreba. Vatrogasci su se natjecali u više disciplina u skladu sa dostavljenim propozicijama te u disciplini iznenađenja. Tako su savladavali postavljene prepreke uz ispunjavanje raznih zadataka. Zadano vrijeme za izvođenje zadataka bilo je određeno u trajanju od 8 minuta, a suci na stazi kontrolirali su da su sve discipline i svi zadaci savladani u skladu sa propozicijama. Po završetku prvog dijela šest vatrogasaca sudjelovalo je u disciplini iznenađenja. Tu je bilo potrebno uz korištenje hidrauličkih alata lopticu provesti kroz labirint na metalnoj pločevini. Za tu atraktivnu disciplinu bilo je zadano vrijeme od 5 minuta.
Vatrogasna društva organizirala su sama prijevoz natjecatelja dok je prehrana za sve sudionike bila organizirana u restoranu uz teren ZOV-a.
Na zatvaranju natjecanja i proglašenju rezultata bio je nazočan gradonačelnik Milan Bandić koji se je tom prilikom obratio sudionicima natjecanja. Nazočni su bili naravno i dužnosnici VZ Grada Zagreba: predsjednik Zlatko Križanić, zapovjednik Javor Lozar, tajnik Damir Vlahović te nekolicina članova Upravnog odbora Zajednice. Kontrolor natjecanja bila je Katica Valečić te je zaključeno da je cijelo natjecanje provedeno u najboljem redu. I gradonačelnik Bandić i predsjednik Križanić u svojim su prigodnim riječima apostrofirali jedinstveno vatrogastvo Zagreba, koje je pokazano na ovom natjecanju, kao i na dvije velike vatrogasne intervencije predhodnog dana, kada su Zagrebački vatrogasci gasili požare rame uz rame.

Gradonačelnik Bandić uručio je medalje i pehar najboljim desetinama:
1. JVP Grada Zagreba
2. DVD Blaguša
3. DVD Hrašće

Rezultati ntjecanja

Poveznica na slike

DR
Objavljeno 11.6.2018


Kviz natjecanje djece i mladeži

Na kviz natjecanju djece i mladeži VZ Grada Zagreba koje je održano u subotu 7. travnja na terenima ZOV-a, nastupile su 102 ekipe sa preko 700 članova vatrogasnog podmlatka. Natjecanje je održano u tri kategorije: djeca 6-10 godina, mladež 10-14 godina i mladež 14-18 godina bez podjele po spolu. Rukovoditelj natjecanja bio je zapovjednik VZ Javor Lozar, a za organizaciju je bilo zaduženo povjerenstvo Zajednice za djecu, mladež i natjecanja na čelu sa predsjednikom Srećkom Tatarom. Kako bi sve proteklo u skladu sa propozicijama u svim disciplinama, brinuli su vatrogasni suci VZ Grada Zagreba. Na proglašenju rezultata i zatvaranju natjecanja bili su nazočni: predsjednik i tajnik VZGZ Zlatko Križanić i Damir Vlahović, izaslanik gradonačelnika Grada Zagreba Mladen Jurin i predstavnik JVP Zagreb Tomislav Resman. Prehrana za sve sudionike organizirana je u restoranu Zlatna medalja također na terenu ZOV-a, dok je na proglašenju državnu i vatrogasnu himnu izvela limena glazba DVD-a Kašina.

Na kviz natjecanju postignuti su slijedeći rezultati:

U kategoriji djeca 6-10 godina nastupilo 18 ekipa
1. DVD Hrašće
2. DVD Sesvetski Kraljevec
3. DVD Belovar
Rezultati ntjecanja u kategoriji 6-10 godina

U kategoriji mladež 10-14 godina nastupile 42 ekipe
1. DVD Belovar I
2. DVD Belovar II
3. DVD Hrelić
Rezultati ntjecanja u kategoriji 10-14 godina

U kategoriji mladež 14-18 godina nastupile 34 ekipe
1. DVD Lužan
2. DVD Granešina
3. DVD Resnik Zagreb
Rezultati ntjecanja u kategoriji 14-18 godina

Poveznica na slike

DR
Objavljeno 7.4.2018


Natjecanje operativnih vatrogasaca

Na natjecanju operativnih vatrogasaca VZ Grada Zagreba u znanju, spretnosti, izdržljivosti i vještini, održanom u nedjelju 3. lipnja nastupilo je ukupno 50 desetina iz zagrebačkih DVD-a i JVP Grada Zagreba. Natjecanje na kojem se svake godine izmjenjuju različite tehnički i fizički vrlo zahtjevne discipline, pripremilo je Povjerenstvo za djecu, mladež i natjecanja te Povjerenstvo za opeativu VZGZ na čelu sa zapovjednikom Javorom Lozarom. Kako bi sve bilo izvedeno u skladu sa zadanim propozicijama, pobrinuli su se vatrogasni suci Zajednice, a za terensku kontrolu natjecatelja, koji moraju biti operativni vatrogasci, kao i tehničku podršku zadužena je bila stručna služba VZGZ.

Na natjecanju koje je potrajalo tijekom cijelog dana najuspješniji su bili:
1. DVD Vidovec
2. DVD Hrašće
3. JVP Grada Zagreba

Rezultati ntjecanja

DR
Objavljeno 5.6.2017


Zagreb Fire Combat 2017

Fire Combat natjecanje vatrogasnih timova u organizaciji Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba održano je na platou Gradec na Gornjem gradu u Zagrebu dana 3. lipnja 2017. godine. Na ovom natjecanju vatrogasaca nastupilo je 14 ekipa u A kategoriji, 8 ekipa u B kategoriji i 3 ekipe u C kategoriji. Dvije ekipe ostale su bez plasmana jer jedna ekipa nije završila nastup, a druga je diskvalificirana.

Rezultate natjecanja kao i ukupan poredak možete pogledati putem niže navedene poveznice:

Poredak natjecatelja
Objavljeno 3.6.2017


Zagreb Rescue Challenge

Natjecanje vatrogasaca pod nazivom Zagreb Rescue Challenge u organizaciji JVP Grada Zagreba, održano je 27. svibnja u neposrednoj blizini sjedišta JVP na platou ispred muzeja Mimara.
Na ovogodišnjem natjecanju nastupilo je ukupno 12 ekipa iz: Zagreba, Kutine, Sesveta, Stružca, Dubrovnika, Varaždina, Splita, Svetog Ivana Zeline, Karlovca, Rovinja, Vodica i Križevaca.

Rezultate Zagreb Rescue Challeng 2017 možete pogledati putem niže navedene poveznice:

Poredak natjecatelja
Objavljeno 28.5.2017


Natjecanje djece i mladeži VZGZ

Na natjecanju je nastupilo 18 desetina djece u kategoriji 6-12 i 23 desetine mladeži u kategoriji 12-16 godina. Prilikom proglašenja rezultata, koje je uslijedilo po završetku natjecanja, nazočni su bili dužnosnici VZ Grada Zagreba: predsjednik Zlatko Križanić, zapovjednik Javor Lozar i tajnik Damir Vlahović uz članove Upravnog odbora Zajednice. Izaslanik gradonačelnika Grada Zagreba bio je pročelnik gradskog Ureda za upravljanje u hitnim situacijama g. Pavle Kalinić.

Postignuti su slijedeći rezultati:
Djeca žene
1. DVD Sesvetska Selnica
2. DVD Kašina
3. DVD Vidovec
Djeca muški
1. DVD Lužan II
2. DVD Belovar
3. DVD Lužan III
Mladež žene
1. DVD Granešina
2. DVD Lužan
3. DVD Belovar
Mladež muški
1. DVD Granešina I
2. DVD Kašina
3. DVD Blaguša

Poveznica na slike

DR
Objavljeno 27.5.2017


Kviz natjecanje mladeži VZGZ

U subotu 8. travnja na terenima ZOV-a održano je kviz natjecanje djece i mladeži VZ Grada Zagreba. Na natjecanju je nastupilo 630 članova mladeži zagrebačkih vatrogasnih društava. Natjecatelji su razvrstani u tri kategorije bez obzira na spol. Tako je u kategoriji 6-10 godina nastupilo 16 desetina, a u najbrojnijoj kategoriji 10-14 nastupilo je 49 desetina, dok je u kategoriji 14-18 godina nastupilo 39 desetina. Najmlađi su se natjecali u slaganju pazli, pronalaženju i prenošenju dijelova vatrogasne opreme zavezanih očiju te popularnoj gusjenici. Kategorija mladeži 10-14 godina odgovarala je na pitanja u kvizu znanja, vezanju vatrogasnih vezova te brzom oblačenju vatrogasnog intervencijskog odijela. Najstariji su vezali čvorove, razvlačili i pospremali cijevnju prugu te postavljali usisni vod.

Tijekom dana natjecanje su obišli predsjednik VZ Grada Zagreba g. Zlatko Križanić, zapovjednik JVP Grada Zagreba g. Siniša Jembrih te pročalnik gradskog Ureda za hitna stanja g. Pavle Kalinić sa suradnicima. Na natjecanju je bio nazočan tajnik VZ g. Damir Vlahović te članovi Upravnog odbora Zajednice. Samo natjecanje organiziralo je i provelo Povjerenstvo VZGZ za mladež, djecu i natjecanja te stručna služba Zajednice, a pravdu su djelili zagrebački vatrogasni suci.

Prilikom zatvaranja natjecanja nazočnima su se obratili te podjelili medalje i pehare najboljim desetinama zamjenik predsjednika Zajednice g. Neno Gložinić, zapovjednik Zajednice g. Javor Lozar i predstavnik JVP Zagreb g. Mario Fabijanić

Na natjecanju su postigli slijedeći rezultati:
Kategorija 6-10 godina
1. DVD Lužan
2. DVD Belovar I
3. DVD Sesvetski Kraljevec
Kategorija 10-14 godina
1. DVD Vidovec III
2. DVD Blaguša I
3. DVD Lužan I
Kategorija 14-18 godina
1. DVD Lužan I
2. DVD Lužan II
3. DVD Granešina II

Poveznica na slike

DR
Objavljeno 9.4.2017


Državno natjecanje vatrogasaca

Na Sportsko-rekreacijskom centru Uljanik u Puli održano je 1. listopada 2016. godine 7. državno natjecanje vatrogasaca Republike Hrvatske. Za sva natjecateljska odjeljenja omogućen je službeni trening koji je održan 30. rujna u popodnevnim satima.

Vatrogasnu Zajednicu Grada Zagreba predstavljalo je 13 desetina sa kojima je u pratnji bilo vodstvo Zajednice, članovi Upravnog odbora te članovi Povjerenstva za djecu mladež i natjecanja.

Po prvi puta Vatrogasna Zajednica grada Zagreba ima prvoplasiranu ekipu i to u kategoriji žene A, DVD-a Kašina te drugoplasiranu ekipu profesionalnih desetina JVP Grada Zagreba u B kategoriji.

Postignuti rezultati po kategorijama:
MA od ukupno 58 ekipa:
DVD Blaguša 9. DVD Kašina 21. i DVD Glavničica 29.mjesto
ŽA od ukupno 52.ekipe :
DVD Kašina 1. DVD Odranski obrež 10. i DVD Kašina Gornja 37.mjesto
MB od ukupno 54.ekipe :
DVD Odranski obrež 26. DVD Lužan 27. i DVD Blaguša 42.mjesto
ŽB od ukupno 41. ekipe:
DVD Lužan 29. DVD Odranski obrež 37. i DVD Vidovec 38.mjesto
PVP B od ukupno 7 ekipa: JVP Grada Zagreba 2.mjesto

Temeljem postignutih rezultata, pravo nastupa na međunarodnom natjecanju vatrogasaca, koje će se od 9. do 16. srpnja 2017. godine održati u Villachu (Austrija), stekle su u kategoriji žene A DVD Kašina.

Sanja Šamec, PDMN
Objavljeno 19.10.2016


Državno natjecanje vatrogasne mladeži

XII državno natjecanje vatrogasne mladeži HVZ-a održano je na Sportsko rekreacijskom centru Uljanik u Puli 24. rujna 2016. godine. Vatrogasnu zajednicu Grada Zagreba predstavljalo je 6 desetina. Svim desetinama omogućen je trening na stazi odmah po dolasku 23. rujna u poslijepodnevnim satima, dok je samo natjecanje održano u subotu tijekom prijepodneva.
U pratnji natjecateljskih desetina bili su članovi vodstva VZ Grada Zagreba, kao i članovi Upravnog odbora te Povjerenstva za djecu mladež i natjecanja.

Postignuti su slijedeći rezultati:
U kategoriji madeži muške od ukupno 58 ekipa DVD Kašina zauzela je 16. mjesto, DVD Moravče 44. mjesto, a DVD Blaguša 46. mjesto.
U kategoriji mladež ženska od ukupno 48 ekipa DVD Granešina zauzela je 34. mjesto, DVD Blaguša 36. mjesto i DVD Dragonožec 38. mjesto.

Sanja Šamec, PDMN
Foto: Božidar Ferk
Objavljeno 5.10.2016


Zagreb rescue challenge

U organizaciji Vatrogasne postrojbe Zagreb u subotu 11. lipnja na prostoru tvrtke CE-ZA-R održano prvo natjecanje u spašavanju iz prometnih nesreća. Osim vatrogasnih postrojbi iz cijele Hrvatske, na natjecanju su sudjelovali i djelatnici Hitne medicinske pomoći, Hrvatskog crvenog križa i Hrvatske gorske službe spašavanja.
Svaka je ekipa pred sobom je imala simuliranu situaciju koju su morali riješiti. Spašavanje iz prometnih nesreća najteži je dio vatrogasnog posla i upravo zato se organiziraju ovakva osposobljavanja. Međusobna podrška i suradnja sa mnogo vježbe pomažu vatrogascima da u najtežim trenutcima postupe na ispravan način i spase nečiji život. Stoga ovakve simulacije vatrogascima puno znače, a važnija od rezultata ovog je puta bila razmjena iskustva, vidjeti kako to drugi rade, gdje su evetualne pogeške, te što se može popraviti u taktici spašavanja.
U ovom natjecanju sudjelovalo je 12 ekipa, a pobijedila je Javna vatrogasna postrojba Kutina, kojima je spašavanje iz prometnih nesreća na autocesti na žalost svakodnevica.

DR
Objavljeno 14.6.2016


Zagreb Fire combat

U sklopu natjecanja operativnih vatrogasaca VZGZ koje je održano u nedjelju 5. lipnja JVP Grada Zagreba organizirala je otvoreno natjecanje za vatrogasne grupe pod nazivom Zagreb Fire Combat.
Na natjecanju je nastupilo ukupno 23 vatrogasne grupe razvrstane u četiri kategorije, a pri tom su postignuti slijedeći rezultati:
Kategorija A
1. DVD Mladost Kaštel Sučurac 1
2. JVP Grada Zagreba
3. DVD Mladost Kaštel Sučurac 2
Kategorija B
1. JVP Grada Varaždina
2. DVD Kras Šapjane
3. DVD Vidovec
Kategorija C
1. JVP Grada Rijeke
2. DVD Sveta Nedjelja-DVD Komin
3. JVP Grada Zagreba
Kategorija E (žene)
1. DVD Klana

DR
Objavljeno 13.6.2016


Natjecanje operativnih vatrogasaca

Natjecanje vatrogasaca VZ Grada Zagreba u znanju spretnosti i vještini održano je u nedjelju 5. lipnja na terenima ZOV-a. Na natjecanju je nastupilo 55 desetina iz zagrebačkih DVD-a i JVP Grada Zagreba u jednoj kategoriji bez obzira na spol ili godine. Operativni vatrogasci i ove su se ove godine natjecali u raznim disciplinama u kojima je trebalo pokazati znanje, spretnost i vještinu. Desetina vatrogasaca morala je u za to predviđenom vremenu savladiti postavljene prepreke i izvršiti određene zadatke. Odjeveni u intervencijsku vatrogasnu opremu vatrogasci su pomicali taški teret, gurali vatrogasnu cisternu, penjali se i spuštali sa improviziranog tornja, prenosili teret preko prepreka i naravno, mlazom vode rušili postavljene mete te motornom pilom rezali drvo. Navedeno natjecanje bezprjekorno je organiziralo povjerenstvo za natjecanja i stručna služba VZ Grada Zagreba, dok je rukovoditelj natjecanja bio zapovjednik Zajednica Javor Lozar. Pravilnost izvođenja disciplina nadgledli su zagrebački vatrogasni suci, a na proglašenju rezultata su bili nazočni dužnosnici VZGZ predsjednik Zlatko Križanić, zamjenik predsjednika Neno Gložinić, tajnik Damir Vlahović te nekolicina članova Upravnog odbora kao i zapovjednik JVP Grada Zagreba Siniša Jembrih sa suradnicima.
Najbolji uspjeh postigle su slijedeće desetine:
1. JVP Grada Zagreba
2. DVD Kupinečki Kraljevec
3. DVD Sesvete

Poveznica na slike

DR
Objavljeno 10.6.2016


Kviz natjecanje mladeži

Kviz natjecanje vatrogasne djece i mladeži VZ Grada Zagreba održano je u subotu 9. travnja. 2016. godine na terenima Zagrebačkih otpadnih voda s početkom u 8 sati. Organizaciju natjecanja provelo je Povjerenstvo za djecu, mladež i natjecanja u koordinaciji sa zapovjednikom Zajednice g. Javorom Lozarom, koji je bio rukovoditelj natjecanja i tajnikom Zajednice g. Damirom Vlahovićem.
Na samom natjecanju nastupilo je ukupno 98 natjecateljskih ekipa:
Kategorija 6 – 10 godina 18 ekipa
Kategorija 10 – 14 godina 44 ekipa
Kategorija 14 – 18 godina 36 ekipa
U realizaciji samog natjecanja sudjelovalo je ukupno 58 članova tehničkog osoblja, te 17 sudaca VZGZ-a. Prehrana za natjecatelje, tehničko osoblje i vatrogasne suce dogovorena je u restoranu Zlatna medalja na terenima ZOV-a.
Proglašenje pobjednika održano je u 16 sati, pri čemu su dodjeljene nagrade za tri prvoplasirane ekipe u svim kategorijama. Na proglašenju su bili nazočni zamjenik predsjednika VZGZ-a g. Neno Gložinić, izaslanik Gradonačelnika i pročelnik Ureda za hitna stanja Grada Zagreba g. Pavle Kalinić sa suradnicima, zapovjednik VZGZ-a g. Javor Lozar, tajnik VZGZ-a g. Damir Vlahović te članovi Upravnog odbora g. Ljudevit Ivatek, g. Darko Mužic, g. Stjepan Comabj, g. Stjepan Kenfelja. Ispred JVP-a Grada Zagreba g. Tomislav Resman. Protokol proglašenja vodila je gđica Martina Balog-Matak, a himne je izvela limena glazba DVD-a Moravče. Svim natjecateljima i ove godine dodjeljene su medalje za sudjelovanje.
Na natjecanju su postignuti slijedeći rezultati:
Kategorija 6 – 10 godina
1. Belovar
2. Blaguša
3. Kašina Gornja
Kategorija 10 – 14 godina
1. Blaguša
2. Vidovec II
3. Dragonožec
Kategorija 14 – 18 godina
1. Blaguša I
2. Blaguša II
3. Resnik-Zagreb

Poveznica na slike

DR
Objavljeno 18.4.2016


Natjecanje vatrogasaca VZGZ

Usprkos kiši koja je padala cijelog dana, na natjecanju je nastupilo 47 desetina iz zagrebačkih DVD-a i JVP Grada Zagreba. Svoj nastup vatrogasci su započeli oblačenjem intervencijskih vatrogasnih odora te opremanju sa intervencijskom opremom. Nakon toga bilo je potrebno pospremiti cijevnu prugu koja je ostala razvučena od prethodne desetine, te ponovno razvući istu pri tome savladavajući postavljene prepreke. Vježba je završila u trenutku kada natjecatelji sa sva tri vodena mlaza poruše mete na stalcima. Ispravnost izvođenja vježbe nadzirali su zagrebački vatrogasni suci. Na natjecanju su bili nazočni dužnosnici Vatrogasne zajednice: predsjednik Zlatko Križanić, tajnik Damir Vlahović, zapovjednik Javor Lozar, zamjenik zapovjednika Matija Ruga te članovi Upravnog odbora. Nazočan je bio i zapovjednik JVP Grada Zagreba Siniša Jembrih koji je nastupio i kao natjecatelj u desetini JVP. Na proglašenju rezultata i zatvaranju natjecanja nazočan je bio Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima.

Najbolje rezultate postigle su slijedeće natjecateljske desetine:
1. DVD Vidovec,
2. DVD Kupinečki Kraljevec
3. JVP Grada Zagreba

Ukupni rezultati ntjecanja

Poveznica na slike

DR
Objavljeno 12.10.2015


Natjecanje vatrogasne djece i mladeži

Na natjecanju je nastupilo oko šest stotina djece u 56 desetina iz Zagrebačkih vatrogasnih društava. U najbrojnijoj kategoriji mladež muški nastupilo je 27 ekipa, a prva tri mjesta osvojili su : DVD Kašina, Blaguša i Moravče, dok je sedam ekipa nastupilo u kategoriji mladež žene s najuspješnijim desetinama iz DVD-a Blaguša, Granešina i Dragonožec. U kategoriji djece muški nastupilo je 19 ekipa sa najuspješnijim DVD-ima Blaguša, Sesvatska Selnica i Sveta Klara. U kategoriji djece djevojčice su nastupila iz samo tri društva i to DVD Granešina, Dragonožec i Trešnjevka.
Na proglašenju rezultata nazočan je bio izaslanik gradonačelnika pročelnik Ureda za upravljanje u hitnim situacijama g. Pavle Kalinić, a uz njega medalje najboljim ekipama podijelili su zapovjednik i tajnik VZ Grada Zagreba gospoda Javor Lozar i Damir Vlahović.


Ukupne rezultate možete pogledati na:
Rezultati kategorije djeca - žene
Rezultati kategorije djeca - muški
Rezultati kategorije mladež - žene
Rezultati kategorije mladež - muški

Poveznica na slike

DR
Objavljeno 20.9.2015


Vatrogasno natjecanje

Natjecanje vatrogasaca VZ Grada Zagreba održano je u nedjelju 31. svibnja 2015. godine na terenima ZOV-a. Na natjecanju koje je potrajalo tijekom cijelog dana nastupili su natjecatelji u četiri kategorije. U kategoriji muški A (do 30 godina) nastupile su 54 ekipe, a u kategoriji muški B (preko 30 godina) nastupilo je 30 ekipa. Žene su nastupile također u dvije kategorije, žene A 12 i 5 ekipa žene B. Osim natjecatelja iz dobrovoljnih vatrogasnih društava izvan kategorije je nastupila i natjecateljska desetina JVP Grada Zagreba, koja je pokazala zavidnu uvježbanost i pripremljenost za natjecanje. Natjecatelji su sukladno pravilniku izvodili po dvije vježbe te štafetnu utrku bez prepreka. Rukovoditelj natjecanja bio je zapovjednik VZGZ Javor Lozar, a uz kontrolora HVZ-a sudili su vatrogasni suci VZ Grada Zagreba i VZ Zagrebačke županije. Prehrana sudionika organizirana je tradicionalno u restoranu Zlatna medalja u sklopu kompleksa ZOV-a. Na proglašenju natjecanja bili su nazočni dužnosnici VZGZ predsjednik Zlatko Križanić, tajnik Damir Vlahović te članovi Upravnog odbora Zajednice. Nazočan je bio i predstavnik Gradskog ureda za upravljanje u hitnim situacijama, kao i zapovjednik JVP Grada Zagreba Mladen Malčić, koji je obećao da će na slijedećem natjecanju JVP nastupiti sa 5 ekipa iz svih zagrebačkih vatrogasnih postaja. Natjecanje je organiziralo i provelo povjerenstvo za mladež, djecu i natjecanja VZGZ uz suradnju stručne službe Zajednice, a nastupila je limena glazba DVD-a Belovar. Tijekom cijelog dana na terenu je bila nazočna ekipa Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije, koja je morala više puta intervenirati, srećom samo radi slabosti vrućinom iscrpljenih natjecatelja.

Rezultati natjecanja:
Žene A
1. DVD Kašina
2. DVD Odranski Obrež
3. DVD Kašina Gornja
Žene B
1. DVD Lužan
2. DVD Vidovec
3. DVD Odranski Obrež
Muški A
1. DVD Glavničica
2. DVD Blaguša
3. DVD Kašina
Muški B
1. DVD Odranski Obrež
2. DVD Blaguša
3. DVD Lužan

Poveznica na slike

DR
Objavljeno 7.6.2015


Kviz natjecanje mladeži

Kviz natjecanje mladeži VZ Grada Zagreba održano je u subotu 11. travnja na kompleksu Zagrebačkih otpadnih voda. Ovo specifično natjecanje, koje se već niz godina provodi u Zagrebu, organizirano je u tri kategorije prema broju godina, bez obzira na spol natjecatelja. Kategorije su bile: 6-10, 10-14 i 14-18 godina te je sveukupno nastupilo 108 natjecateljskih ekipa. U sve tri kategorije natjecateljska ekipa bila je sastavljena od 6 natjecatelja. Budući da broj ekipa iz pojedinog vatrogasnog društva nije ograničen, DVD-i su nastupili sa više ekipa i u više kategorija. Tako je primjerice DVD Dragonožec nastupio sa čak 8, DVD Blaguša i Granešina sa respektabilnih 5, DVD-i Dankovec, Hrašće, Lužan, Resnik-Zagreb i Vugrovec sa po 4 i DVD Kobiljak te Vidovec sa 3 natjecateljske ekipe.
U kategoriji 6-10 godina djeca su pokazala svoje vještine u pronalaženju opreme u prostoru sa povezom na očima kao i slaganjem fotografije vatrogasnog vozila iz dijelova (puzle). Natjecatelji kategorije 10-14 godina odgovarali su na pitanja (kviz znanja), pokazali su poznavanje vatrogasnih vezova te brzinu opremanja osobnom zaštitnom opremom vatrogasaca. Mladež u kategoriji 14-18 godina natjecala se u brzini sastavljanja usisnog voda te sastavljanja i rastavljanja cijevne pruge te namatanja vatrogasnih cijevi.
Natjecanje je organiziralo Povjerenstvo za djecu mladež i natjecanja u suradnji sa Stručnom službom VZ Grada Zagreba, rukovoditelj natjecanja bio je zapovjednik Zajednice Javor Lozar, a sudili su zagrebački vatrogasni suci. Prehrana svih sudionika organizirana je u restoranu Zlatna medalja unutar kompleksa ZOV-a. Na natjecanju su bili nazočni dužnosnici VZ Grada Zagreba predsjednik Zlatko Križanić, tajnik Damir Vlahović te nekolicina članova Upravnog odbora Zajednice, a nazočan je bio i predstavnik Gradskog ureda za upravljanje u hitnim situacijama.
Prilikom proglašenja rezultata postrojenim natjecateljima obratio se je predsjednik Križanić koji je istaknuo da je ova mladež temelj zagrebačkog jedinstvenog vatrogastva. Gospodin Križanić podijelio je medalje i pehare ekipama koje su postigle najbolje rezultate na ovom natjecanju.
Rezultati kviz natjecanja:
Kategorija 6-10 zlatne DVD Vidovec, srebrne DVD Lužan II i brončane medalje DVD Lužan I
Kategorija 10-14 zlatne DVD Blaguša, srebrne DVD Dragonožec i brončane medalje DVD Kašina gornja
Kategorija 14-18 zlatne DVD Resnik-Zagreb, srebrne DVD Granešina i brončane medalje DVD Kašina

Ukupne rezultate možete pogledati na:
Rezultati kategorije 6-10
Rezultati kategorije 10-14
Rezultati kategorije 14-18

Poveznica na slike sa natjecanja

Tekst i fotografije: Denis Ružić
Objavljeno 13.4.2015


Natjecanje ZSIV

Navedeno natjecanje predviđeno je isključivo za operativne članove zagrebačkih vatrogasnih društava. Svaki vatrogasac da bi sudjelovao sa svojom ekipom na natjecanju mora imati najmanje zvanje vatrogasca kao i važeći liječnički pregled za obavljanje tih poslova, a svako DVD udruženo u VZ Grada Zagreba dužno je nastupiti na natjecanju. Propozicije i discipline natjecanja mijenjaju se svake godine tako da do izražaja dolazi snalažljivost sudionika. U postrojbi svakog društva sudjeluje deset članova bez obzira na spol. Dva člana društva na startnoj liniji opremila su se izolacijskim aparatima te savladavaju prvi zadatak u vidu prolaska kroz labirint, te vezanja deset zadanih vezova, a nakon toga upućuju se ka cilju. Preostalih osam vatrogasaca savladavaju prepreke redom uskakanjem u gumu, prolaskom kroz tunel i slalom, a nakon toga vade dvije lutke iz vozila te ih nosilima prenose na za to određeno mjesto. Nakon toga vatrogasci se dijele u dvije navalne grupe te na dvije pripremljene razdjeljnice spajaju po četiri komada B cijevi i mlaznicu. Nakon što su spomenute cijevi, po otvaranju vode na razdjeljnicama napunjene vodom, svi članovi prelaze liniju i povlače sve do slijedeće linije. Po prelasku označene linije vrši se obaranje meta na stalcima, a posljednji zadatak je postrojavanje cijele desetine na za to predviđenom mjestu. Kada je i taj zadatak izvršen, suci zaustavljaju štoperice te se upisuje vrijeme izvođenja cijele vježbe koje se uvećava za eventualne pogreške. Ukupno dobiveni zbir oduzima se od početnih 5000 bodova te se tako dobiva rezultat.
Cijelo natjecanje je organiziralo povjerenstvo za mladež, djecu i natjecanja te stručna služba Zajednice, a rukovoditelj natjecanja bio je zapovjednik g. Javor Lozar. Pravdu su dijelili vatrogasni suci iz VZ Grada Zagreba, a prehrana za sve sudionike organizirana je u restoranu Zlatna medalja.
Ove su godine na natjecanju u znanju, spretnosti i vještini nastupilo je 47 desetina, a postignuti slijedeći rezultatu:
1. JVP Grada Zagreba
2. DVD Kupinečki Kraljevec
3. DVD Hrašće
Medalje i pehare za prva tri mjesta sudionicima su uručili zapovjednik JVP Grada Zagreba g. Mladen Malčić, predsjednik VZ Grada Zagreba g. Zlatko Križanić i g. Stipe Zeba iz Ureda gradonačelnika. Na zatvaranju natjecanja su uz navedene bili i članovi UO te tajnik VZ g. Damir Vlahović.

Poveznica na slike sa natjecanja

DR
Objavljeno 20.10.2014


Državno natjecanje mladeži

U Čakovcu je dana 27. i 28. lipnja održano 9. državno natjecanje vatrogasne mladeži. Na natjecanju je sudjelovalo 6 ekipa mladeži iz Vatrogasne zajednice Grada Zagreba u pratnji vodstva Zajednice, članova Upravnog odbora kao i Povjerenstva za djecu, mladež i natjecanja.

Ekipe su ostvarile slijedeće rezultate:

Mladež muška (56 ekipa)
DVD Kašina - 5. mjesto
DVD Hrašće - 7. mjesto
DVD Blaguša - 40. mjesto

Mladež ženska (51 ekipa)
DVD Dragonožec - 24. mjesto
DVD Blaguša - 28. mjesto
DVD Lužan - 38. mjesto

Tomoslav Barbarić
Objavljeno 1.7.2014


Kviz natjecanje vatrogasne mladeži

Ovogodišnje kviz natjecanje vatrogasne mladeži VZ Grada Zagreba održano je u subotu 12. travnja na terenima Zagrebačkih otpadnih voda. Natjecatelji su bili podijeljeni u tri kategorije tako da je u kategoriji djece 6-10 godina nastupilo 19 ekipa, u kategoriji mladeži 10-14 godina nastupilo je 56 ekipa, dok je u kategoriji mladeži 14-18 godina nastupilo 49 ekipa. Natjecanje je provedeno na za to pripremljenim poligonima, a prehrana svih sudionika organizirana je u restoranu Zlatna medalja u sklopu terena ZOV-a. Natjecanje je pripremilo Povjerenstvo za djecu, mladež i natjecanja, a sudili su suci VZGZ. Rukovoditelj natjecanja bio je zapovjednik VZ g. Javor Lozar.

Na natjecanju su postignuti slijedeći rezultati:

Kategorija djece 6 - 10 godina
1. DVD Lužan I
2. DVD Sesvetski Kraljevec
3. DVD Kašina Gornja


Kategorija mladeži 10 - 14 godina
1. DVD Granešina IV
2. DVD Hrašće I
3. DVD Granešina V


Kategorija mladeži 14 - 18 godina
1. DVD Kašina
2. DVD Granešina I
3. DVD Resnik – Zagreb II


Istaknuti treba da je na ovogodišnjem kviz natjecanju iz pojedinih društava nastupilo više ekipa pa je tako najviše nastupilo iz:
DVD Dankovec 9,
DVD Dragonožec 8,
DVD Lužan 8,
DVD Granešina 7,
DVD Hrašće 7,
DVD Vidovec 6 ekipa,

Najbolje rezultate postigao je DVD Granešina sa ukupno osvojena tri pehara.

Na proglašenju rezultata bili su nazočni: gradonačelnik Grada Zagreba g. Milan Bandić te dužnosnici VZ Grada Zagreba: predsjednik g. Zlatko Križanić, tajnik g. Damir Vlahović i članovi Upravnog odbora, koji su pobjedničkim ekipama uručili medalje i pehare za prva tri mjesta po kategorijama.

Poveznica na slike sa natjecanja

DR
Objavljeno 14.4.2014


Natjecanje vatrogasne mladeži

Vatrogasno natjecanje djece i mladeži VZ Grada Zagreba održano je u subotu 28. rujna na terenima Zagrebačkih otpadnih voda. Na natjecanju u četiri kategorije: djeca muška i ženska te mladež muška i ženska nastupilo je ukupno 62 desetine. Prehrana svih sudionika organizirana je kao i uvijek u obližnjem restoranu Zlatna medalja. Za bez prijekornu organizaciju pobrinulo se Povjerenstvo za natjecanja i mladež sa Stručnom službom Zajednice, a na natjecanju su sudili suci VZ Grada Zagreba.
Na ovom natjecanju postignuti su slijedeći rezultati:

Kategorija mladež muška
1. DVD Kašina
2. DVD Hrašće
3. DVD Blaguša

Kategorija mladež ženska
1. DVD Dragonožec
2. DVD Blaguša
3. DVD Lužan

Kategorija djeca muška
1. DVD Blaguša
2. DVD Sesvete
3. DVD Kupinečki Kraljevec

Kategorija djeca ženska
1. DVD Granešina
2. DVD Lužan
3. DVD Dragonožec

Poveznica na slike sa natjecanja

DR
Objavljeno 3.10.2013


Natjecanje operativnih vatrogasaca

Natjecanje u znanju, spretnosti, izdržljivosti i vještini potpuno je izmijenjeno u odnosu na proteklu godinu. Desetina vatrogasaca podijeljena u dvije grupe trebala je ispuniti osam zadataka. Petorka je prenosila posude sa pijeskom prelazeći preko prepreke, penjala se preko dvometarske pregrade, povlačila užetom auto cisternu punu vode te prelazeći preko grede stiže do prostora za izmjenu. Za to vrijeme druga petorka na leđa stavlja torbe sa pijeskom te prenosi jednog člana nosilima, povlači užetom traktorsku gumu tešku 230 kg, prolazi slalom stazu te nakon prolaska kroz tunel dolazi do prostora za izmjenu. Tu petorke zamjenjuju staze te savladavajući iste zadaće obrnutim redom stižu do start-cilj linije, gdje suci zaustavljanu svoje štoperice. Naravno da su određene i propozicije za svaku disciplinu, kao i kazneni bodovi koji se pribrajaju postignutom vremenu.
Na opisanom natjecanju ove godine nastupile su 53 ekipe, a po prvi puta nastupila je i desetina JVP Grada Zagreba. Pred sam kraj natjecanje je obišao i gradonačelnik g. Milan Bandić.
Na svečanom proglašenju rezultata postrojenim natjecateljima obratio se predsjednik Zajednice g. Zlatko Križanić, predstavnik gradskog ureda za upravljanje u hitnim situacijama g. Slavko Buljat te zapovjednik JVP Grada Zagreba g. Mladen Malčić.
Na ovogodišnjem natjecanju u ZSIV postignuti su slijedeći rezultati:

1. DVD Kupinečki Kraljevec
2. DVD Sesvete
3. DVD Vidovec

Rezultati natjecanja

Poveznica na slike sa natjecanja

DR
Objavljeno 27.9.2013


Kviz natjecanje mladeži

U subotu 20. travnja na terenima Zagrebačkih otpadnih voda održano je Kviz natjecanje vatrogasne mladeži VZ Grada Zagreba. Natjecatelji su bili podijeljeni u tri kategorije tako da je u kategoriji djece 6-10 godina nastupilo 19 ekipa, u kategoriji mladeži 10-14 godina nastupilo 52 ekipe, te u kategoriji mladeži 14-18 godina nastupilo 45 ekipa. Natjecanje je provedeno na za to predviđenim poligonima, a prehrana svih sudionika organizirana je u restoranu Zlatna medalja u sklopu terena ZOV-a. Natjecanje je pripremilo Povjerenstvo za djecu, mladež i natjecanja, a sudili su suci VZGZ. Rukovoditelj natjecanja bio je zapovjednik VZ g. Javor Lozar.

Na natjecanju su postignuti slijedeći rezultati:
Kategorija djece 6 - 10 godina
1. DVD Lužan III
2. DVD Lužan II
3. DVD Kašina Gornja

Rezultati natjecanja 6 - 10 godina

Kategorija mladeži 10 - 14 godina
1. DVD Hrašće I
2. DVD Dragonožec III
3. DVD Lužan II

Rezultati natjecanja 10 - 14 godina

Kategorija mladeži 14 - 18 godina
1. DVD Lužan I
2. DVD Kašina
3. DVD Blaguša II

Rezultati natjecanja 14 - 18 godina

Na proglašenju rezultata bili su nazočni: izaslanik gradonačelnika g. Željko Basta, zamjenik predsjednika VZGZ g. Stjepan Combaj, tajnik VZGZ g. Damir Vlahović i predstavnik JVP Grada Zagreba g. Dražen Đurašin.

Poveznica na slike sa natjecanja

DR
Objavljeno 23.4.2013


Natjecanje vatrogasaca RH

Na natjecanju je nastupilo ukupno 132 muške i 101 ženska ekipe vatrogasaca u dvije kategorije, a među njima i 12 desetina iz VZ Grada Zagreba. Natjecateljske ekipe na natejecanju su pratili i bodrili predsjednik Zlatko Križanić, zapovjednik Javor Lozar, tajnik Damir Vlahović i nekolicina članova Upravnog odbora Zajednice.

Zagrebački su vatrogasci svojim nastupom postigli slijedeće rezultate:

Muški A (ukupno 64 ekipe)
DVD Kašina 9. mjesto
DVD Glavničica 32. mjesto
DVD Granešina 43. mjesto

Muški B (ukupno 59 ekipa)
DVD Hrašće 30. mjesto
DVD Blaguša 36. mjesto
DVD Lužan 44. mjesto

Žene A (ukupno 54 ekipe)
DVD Kašina 9. mjesto
DVD Odranski Obrež 19. mjesto
DVD Dragonožec 49. mjesto

Žene B (ukupno 47 ekipa)
DVD Dragonožec 23. mjesto
DVD Odranski Obrež 32. mjesto
DVD Granešina 41. mjesto

DR
Objavljeno 4.10.2012


Vatrogasno natjecanje mladeži RH

U Zadru je 22. i 23. rujna održano 10. Natjecanje vatrogasne mladeži RH. Na natjecanju su nastupile ukupno 132 ekipe mladeži iz cijele Hrvatske, a među njima i 6 desetina iz VZ Grada Zagreba.

Zagrebačka mladež svojim nastupom polučila je slijedeće rezultate:

Mladež muška (ukupno 68 ekipa)
DVD Kašina 13. mjesto
DVD Blaguša 35. mjesto
DVD Lužan 51. mjesto

Mladež ženska (ukupno 64 ekipe)
DVD Dragonožec I 29. mjesto
DVD Blaguša 34. mjesto
DVD Dragonožec II 45. Mjesto

DR
Objavljeno 27.9.2012


Natjecanje zagrebačkih vatrogasaca

Na natjecanju koje se na terenima ZOV-a održavalo tijekom cijelog dana, nastupilo je ukupno 47 postrojbi vatrogasnih društava članica Zajednice. Po deset operativnih vatrogasaca iz svakog društva moralo je pokazati poznavanje strojevih radnji, te znanje iz domene vatrogastva odgovorima na postavljena pitanja. U praktičnom dijelu dva natjecatelja morala su pokazati poznavanje vezova koji se koriste u vatrogastvu, dok je preostalih osam natjecatelja povlačilo cijevne pruge preko prepreka te rušilo vodom postavljene mete. Uz zapovjednika Zajednice Javora Lozara, koji je bio rukovoditelj natjecanja, nazočni su bili predsjednik Zlatko Križanić, zamjenik predsjednika Stjepan Combaj, tajnik Damir Vlahović i nekolicina članova Upravnog odbora VZ Grada Zagreba. Proglašenju rezultata nazočni su bili zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević, pročelnik Ureda za hitna stanja Pavle Kalinić, pomoćnik pročelnika Željko Basta i zapovjednik smjene JVP Grada Zagreba Igor Župančić.
Na ovom specifičnom natjecanju zagrebačkih vatrogasaca postignuti su slijedeći rezultati:
1. DVD Sesvetski Kraljevec
2. DVD Blaguša
3. DVD Vidovec

Poveznica na slike sa natjecanja

Rezultati natjecanja

DR
Objavljeno 25.9.2012


Kviz natjecanje

U subotu 28. travnja na terenima ZOV-a održano je kviz natjecanje za djecu i mladež Vatrogasne zajednice Grada Zagreba. Navedeno natjecanje uz određene promjene, provodi se već više od deset godina, a osmišljeno je kako bi se kontinuirano radilo sa mladeži i kada nema službenih vatrogasnih natjecanja. Na ovogodišnjem natjecanju nastupilo je ukupno čak 105 ekipa koje su bile podijeljene na tri kategorije: djeca 6-10 godina i mladež 10-14 te 14-18 godina. Natjecanje je organizacijski provelo Povjerenstvo za djecu, mladež i natjecanja, a sudili su vatrogasni suci VZ Grada Zagreba. Uz zapovjednika VZ Grada Zagreba Javora Lozara koji je bio i rukovoditelj natjecanja, nazočni su bili zamjenik predsjednika i tajnik VZ Grada Zagreba Stjepan Combaj i Damir Vlahović te nekolicina članova Upravnog odbora Zajednice. Izaslanici gradonačelnika Grada Zagreba prilikom proglašenja rezultata natjecanja bili su Mario Hrgović i Darko Brlečić iz Ureda za upravljanje i hitnim situacijama, dok je predstavnik JVP Grada Zagreba bio Miroslav Merčep. Najbolje rezultate u kategoriji 6-10 godina postigle su ekipe DVD Lužan I, DVD Lužan II i DVD Granešina I, dok su prvoplasirani u kategoriji 10-14 godina bili DVD Blaguša I, DVD Dragonožec II te DVD Lužan I. U najstarijoj kategoriji 14-18 godina iskazale su se ekipe DVD Lužan I, DVD Kašina i DVD Blaguša II.
Objavljeno 30.4.2012


Natjecanje ZSI

U nedjelju 16. listopada na terenima kompleksa Zagrebačkih otpadnih voda održano je natjecanje vatrogasaca u znanju, spretnosti i izdržljivosti Vatrogasne zajednice Grada Zagreba.
Rezultati natjecanja
Rezultati natjecanja - disciplina iznenađenja
Fotografije s natjecanja (Denis & Mihael Ružić)
Objavljeno 16.10.2011


Natjecanje djece i mladeži VZGZ

U subotu 01. listopada na terenima kompleksa Zagrebačkih otpadnih voda održano je natjecanje vatrogasne djece i mladeži Grada Zagreba.
Rezultati natjecanja - mladež muški
Rezultati natjecanja - mladež žene
Rezultati natjecanja - djeca muški
Rezultati natjecanja - djeca - žene
Fotografije s natjecanja (Denis & Mihael Ružić)
Objavljeno 1.10.2011


Natjecanje vatrogasaca VZGZ

U nedjelju 12. lipnja na terenima kompleksa Zagrebačkih otpadnih voda održano je natjecanje vatrogasaca VZ Grada Zagreba. U natjecanju, koje je trajalo tijekom cijelog dana, nastupile su 94 ekipe sa ukupno oko 1000 članova vatrogasnih društava s područja Grada Zagreba. Nastupale su postrojbe u muškoj i ženskoj konkurenciji podijeljene na A (do 30 godina) i B ekipe (preko 30 godina starosti). Izvođene su po dvije vježbe i štafetna utrka u skladu s Pravilnikom za natjecanja HVZ-a. Sudili su suci VZ Grada Zagreba i Sisačko-Moslavačke županije, rukovoditelj natjecanja bio je zapovjednik VZ g. Javor Lozar, a kontrolor natjecanja bio je dopredsjednik HVZ-a g. Mio Brlečić. Podjeli priznanja prisustvovali su Gradonačelnik Grada Zagreba g. Milan Bandić sa suradnicima, te čelništvo VZ Grada Zagreba predvođeni predsjednikom g. Zlatkom Križanićem, kao i izaslanstvo Ureda za upravljanje u hitnim situacijama na čelu sa pročelnikom g. Pavlom Kalinićem.
Objavljeno 12.6.2011
Vijesti iz društava


5. Vatrogasno odbojkaški turnir
Objavljeno 6.9.2021

Sustavi zaštite zračnog prometa
Objavljeno 19.8.2021

Ronilački vikend DVD-a Trnje
Objavljeno 12.8.2021

Zagrebačka vatrogasna utrka
Objavljeno 18.7.2021

Članice na webu

osmrtnic livno osmrtnice smrtovnice